ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

lördag 30 november 2013

Stinkbomb med häxvårta.

Nu är jag tillbaka igen. För er som inte har fejjan ska jag berätta vad jag gjorde igår. Jo, för jag har haft en ärta på örat i en vecka, sen blev det ett sår som var fult, och sen gick jag och skakade på huvudet. Då blev dom så oroliga att jag skulle bli lika sjuk som änglabrorsdan blev så då åkte vi till veterinären med mig.
Där fick vi vänta i hundra år på ett kalt golv och hade bara en massa burkatter att kolla och lyssna på. Jag gnagde på bordsbenet av metall, det var hårdsmält. Då fick jag ett gult papper att tugga på i stället. Det var tråkigt. Allt var tråkigt.
När dom äntligen ropade "Arlo" så träffade jag en gubbe som jag pussade halvt ihjäl för jag blev så glad att något hände i mitt liv. Gubben rakade och lyste och skrapade och kollade och grejade och så sa han att jag har en VÅRTA på örat! Som värsta häxan! Vårtan mådde inte så bra, så den ska ha salva på sig. Och sen hade jag pyttelite öroninflammation, så dom ska ha droppar i sig. Sen blir jag vårtfri och frisk. Så det var ju bra.
Så jag tog det lite easy idag, tuggade pinne och kollade när hussen adventspyntade rönnen.
Medan han klättrade i trädet skulle matten hålla koll på mig så jag inte norpade alla spännande grejer som låg framme. Fast ibland tittade hon bort. Då passade jag på, hehehe.
Det var inte så poppis att jag hjälpte till så jag tog med matten på en liten promenad.
Då hittade jag den julgran vi ska ha. Den är nästan som en palm med en tofs högst upp. Perfekt.
Det var snyggt novemberväder i sista minuten.
Jag skulle få leka med snörbollen på vallen.
Men där var rena rama eldoradot för en naturintresserad yngling som jag. Vallen var strösslad med ett potpurri av bajskorvar! Där fanns alla smaker som hjort, rådjur, älg, vildsvin, räv och hare. Bara att smaska i sig smörgåsbordet, medan matten förgäves och förtvivlad sprang och lockade med snörbollen, hehehehe.
När jag var nästan mätt och matten väldigt matt lämnade vi vallen, för att aldrig mer återvända dit, sägs det.  Då hittade jag en grill.
Vet ni, då la matten korvsnuttar på grillen för att jag skulle få nåt att förbättra andedräkten med.
Sen berättade jag allt för Alf, som var intresserad och imponerad.
Man kan också skölja ner delikatesser med sumpvatten.
Och passa på att doppa sig lite samtidigt. Matten sa att hela jag stank vedervärdigt efter badet.
Det är inte lätt att vara en alert, pigg och äventyrlig yngling när allt man vill testa luktar illa enligt vissa.

Men sånt här gillar vi båda två. För då doftar det karré.

Här också, mums! På kvällen blev det fest...
...för då bjöd hussen på sina världsberömda bakade Luddekex. Förut när han bjudit mig har kakan bara kanat runt i munnen för dom där vassa piggarna kunde inte tugga den. Det var ju förargligt varje gång. Men nu! Nu har jag stöddiga vuxentänder överallt och krossade cookien i ett nafs. Mer sånt!
Sist blev det salva på häxvårtan och droppar i flaxöronen och snark från er hjälte.

8 kommentarer:

 1. Det var ju himla tur att den där pussvänlige veterinären gav dig friskhetsintyg!
  Eller nästan i alla fall, för en vårta och öron som behöver lite droppar är ju inte så farligt faktiskt. Mycket skänt att vi inte behövde oroa oss mer.
  Jag undrar bara.... Fick du bada hemma också? Med tanke på lukten alltså ;)
  Assar hälsar att mattar är bra konstiga med det där med harpluttar och rådjurspluttar och andra pluttar.

  SvaraRadera
 2. Åh va trevligt att få många fler bilder och härliga filmer på rallyt! Det blir lite utförligare här på bloggen och allt är liksom samlat på ett ställe då. Den granen du valde blir nog jättefin när hussen dekorerat den med ljus och kulor! Förstår inte varför DU inte skulle få vara med och sätta upp ljus? Nu håller vi tassarna för att dina öron blir både vårt- och inflammationsfria av salvan och dropparna... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Vi förväntar oss att se den fina julgranen spira tjusigt o glittrigt i ditt hem på julafton. :)

  SvaraRadera
 4. Arlo på ängen skuttar
  Mums! alla goda pluttar
  Matten lockar med bollen
  Ty plötsligt hon tappat kollen
  Vem byter livets huttar??
  Mot fickljummet vatten!?
  Det vete katten

  /ej hundägare

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att det gick bra hos veterinären ! Tänk nu har du pluggat lite veterinärsväntrumsplugg också. Jag känner igen det där med att mattar kan få "katastroftankar" för nästan vad som helst, typ vårtor. Så då blev det ju bra plugg för matten också, att det kan gå så bra så bra hos veterinären också! Kram till er bägge

  SvaraRadera
 6. Sån tur för oss icke-fb-are att du tänker på oss! :)
  Vårtans dagar är räknade, förstår vi, och det är ju toppenbra! Och så blir du av med inflammationen också. Jag tycker att den där vetten var värd alla pussarna, det brukar jag annars aldrig tycka om vettar.
  Många pluttar är bästa godiset, andra är på sin höjd en aning intressanta. Den där vallen verkar ju rena fyndstället!
  Karérally - kanske jag borde ta ett litet snack med min matte också... ;)
  /Kasper

  SvaraRadera
 7. Va bra att det inte va nåt större fel på dig :) Lite salva och några droppar kan man ju stå ut med. Min Matte ser oxå fram emot att se din fina julgran på plats och det gör jag med hihihi!

  BELLA

  SvaraRadera