ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

fredag 1 november 2013

Träffat småknytt och kört rally tandlös.

Jodå, skogen bakom huset finns kvar, så jag knatade omkring där i morse.


Det är stimulerande att spåra på egen hand.

Om man nosar sig nedför den här stigen kommer man precis rakt på Valle Valps hus. Vem tusan är Valle Valp, undrar ni förstås otåliga? Jo Valle Valp bor där min änglabrorsas kompis Nisse bodde. Nu bor Nisse med min brorsa.

Valle är en pyttevalp. Elva veckor, det har jag inte varit på evigheter!

Först blev Valle som förstenad när han fick se en så stor och rejäl kille hemma hos sig.

Han pep och skrek lite för han har inte haft hundbesök förr.

Efter en stund tyckte Valle att jag var den coolaste han mött. Så då baby-brottades vi ett tag. Fast det är svårt med såna där små. Man vet inte riktigt vad dom tål liksom.

När regnet började piska på oss grejade vi lite på Valles veranda och kollade om det fanns mat kvar i hans matsäck. Det gjorde det inte för han är en matglad tjomme som kommer att bli kuligare när han växt upp lite.

Valles matte ropade att det var dags att komma in för mat, men det gällde inte mig, så jag luffade hemåt.

Sen slutade jag luffa och blev tokknäpp ända ut i öronlapparna! Medan jag lekte formelettbil över stock och sten skulle matten fota min galenskap. Men jag var förstås för snabb för kameran.

Förresten...vill ni se...
...min tandlösa käft?
Den duger snart bara till att suga på Alf öra..
Jag sov middag i hundra år. Sen tog jag bilen till Kungsör. Eftersom jag tagit examen i valpskolan och blivit en så utomordentligt stor och ståtlig yngling...
...så fick jag börja i rallygruppen som matten saknat så! Snacka om att vi var stolta båda två! 
Ikväll körde vi inte mycket rally, utan sånt vi redan jobbar på hemma mest. Och jag var så superduperduktig tyckte alla, så jag fick karré och ost mest hela tiden! Sen jobbade vi lite löst på banan som stod där och första rundan välte jag hälften av skyltarna för man behövde nästan bara andas på dom så föll dom. Andra gången dråsade inga och jag gick som en drömprins genom åttans frestelse fast det var premiär. 

7 kommentarer:

 1. Gäller ju att ta vara på skogen så länge du kan!
  Du kan nog ha mycket skoj med Valle så småningom, och så har du ju Loke också!
  Och så är du mattes drömprins... :D
  Vad gör det då att du inte har några tänder - fast matte säger att man brukar få nya när man har tappat några, och hon bör veta, för hon fick några nya häromåret...).
  /Kasper

  SvaraRadera
 2. Så kul att ni fått komma igång med rallyn, och lyckostar som har en så fin inomhushall att vara i. För länge sedan, innan du föddes, fick man träna ute i mörker och regn och blåst ...

  SvaraRadera
 3. Men oj!!! Börjar du köra i fortsättningsklassen så där direkt!! Hoppar smidigt o vigt över nybörjarklass-skyltarna. Du kunde inte stå emot den frestelsen, va? :) Fast är man världens bästa tandlösa kattöronsugarformelettrallyskyltsknuffardrömprins så blir det förstås så. Konstigt vore väl annars!

  Valle Valp kommer säkert bli värsta polaren sen när han växt till sig lite.

  SvaraRadera
 4. Jag an inte låta bli att tänka på bilderna från när du träffade Loke första gången, när jag ser de på dig och Valle :)
  Vilket Julitta-busgäng ni 3 kommer att bli!
  Och, som vanligt nästan, funderar jag på det där vissa människor hävdar - att katter är SÅ mycket ensamdjur och aldrig vill leva i flock. (Jo okunskap, men vissa säger ju så fortfarande. Och vissa katter kanske det stämmer på.)
  När jag ser hur Alf ligger ihop med dig får an ju allt bevis man kan önska på motsatsen! Jag tycker det syns så tydligt på honom hur glad han är att ha en ny kompis på 4 ben!
  PUSS på er båda!
  Jesper hälsar att det där med att suga på kattöron det är attans mysigt det :)

  SvaraRadera
 5. Med sån där formel-1fart kan du säkert ordna kalhyggen på egen hand! Då blir det ju rena autostradan hem till Valle Valp! Han blir nog värsta kompisen när han vuxit till sig lite. Då kam du träna rally med honom hemma på ängen! Jag tror att Alf uppskattar bristen på tänder så länge det varar! När gaddarna vuxit ut får du nog gå över till grisöron... Kramis!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du kan säga åt din matte att ge dig mat istället så slipper du tugga på stackars Alfs öra! ;-)

  SvaraRadera
 7. HAHAHA du är då för rolig, Arlo! Fint av dig att ta hänsyn till den lille. Vilken ras är han? Söt var han hur som helst. Matten din är bra på att fota hundar, inte formel 1-bilar ;))

  BELLA

  SvaraRadera