ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 22 september 2013

Höstdagjämning.


Va?! Vem där? Jaså, det är ni! 
Jag satt under korkeken och hörde inte att ni smög i buskarna.
Häng med på höstinspektion!


Jo, var man går och var man ser så är det höst i Julita. Spännande! Det har aldrig varit höst i hela mitt liv tidigare. Men det ska nog gå bra.
Nu ska ni få se hur jag jobbar. Jo, för jag blev tillsagd att ta ut soporna till soptunnan efter lunchen.
Vet ni hur långt det är till tunnan? Mer än hundra meter och påsen var tung. Så klart måste jag pusta ibland. Men jag fixade det. Jag är så stor och stark nu, den här veckan har jag vuxit exakt ett kilo på bredd och höjd och längd.
En liten skogsvistelse gjorde jag mig förtjänt av.
Väl hemkommen hjälpte jag hussen att röja sly. Jag är så proffsig på sånt jobb också.
Sen gick vi alla och letade efter några små granar som försvunnit i höga gräset. Vi hittade en, fast tre saknas fortfarande.
Den här höstglada pinnen måste jag ha gått förbi minst tusen gånger, fast jag upptäckte den för första gången i kväll. Pinnen är av metall därnere och trä däruppe. Den bjöd alltså på en suverän gnagupplevelse. Jag ska gnaga mer i morgon nu när jag vet var den finns.
Men först ska jag snarka mig igenom en höstnatt. Nån gång vid tre så där brukar hussen och jag gå ut och pinka och lyssna på älgarna som vrålar på stubbåkern. Det är som värsta rysaren.

10 kommentarer:

 1. Du klär verkligen i höstfärger. Vilka fina bilder!
  Anita

  SvaraRadera
 2. Spännande med din första höst! Och sen du... du anar inte...
  Mer får jag inte skriva om det, säger matte som fortsätter att förtränga så länge hon kan. Precis som det där att det nu börjar bli mörkare längre tid än det är ljust.

  Väldigt fin höst du har omkring dig i alla fall. Jag tycker också att det är spännande med alla nya dofter.
  Jag hör inga älgar på nätterna, men en och annan räv hör vi ibland. Och rådjur.

  Du ÄR allt bra stor och stark, som klarade den där soppåsen!:)
  /Kasper

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga skogspromenader ni gör. Hoppas du fick bra betalt för renhållningsarbetet! Det var bra jobbat att ta den tunga påsen så långt! Hoppas ni hittar de försvunna granarna i morgon... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Hörru Arlo! Jag hoppas att din matte förstår hur otroligt söt och charmig du är. Man smälter ju!! <3

  SvaraRadera
 5. Kanske är det så vi alla borde uppleva hösten - som om den var den första... Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 6. Så de sätter dig i valparbete... Tur att du får gå skogspromenader och upptäcka hösten efter slitet att ta ut soporna.

  SvaraRadera
 7. Och HUR har ni, du och din matte, tänkt att jag ska kunna tillfredsställa den akuta pussa-valpmage-lust som nu dök upp här???
  Jag bara undrar alltså.....

  SvaraRadera
 8. Jösses, du är inte rädd för att kavla upp tasspälsen och jobba för hundmaten inte! Tänk om mina tjejer kunde hjälpa sin "stackars matte" med att gå ut med sopor, städa undan leksaker m.m. *drömmer mig bort* Sen är du ju rackarns söt samtidigt, hon har allt bra tur din matte... :)

  SvaraRadera
 9. Du blir en bra kille. Helt klart.

  SvaraRadera
 10. Han är ju för härlig den där lille grabben! Och på vissa bilder är han ruggigt lik sin farbror när han var i samma ålder <3. Vore kul att träffa honom nån gång :)

  SvaraRadera