ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 8 september 2013

Gömma Teddy och annat skoj.

I kväll får jag allt blogga åt Arlo, för så här trött är han efter en fullspäckad dag.
 Livet blir på något sätt ännu mer innehållsrikt när lill-matten är på besök, mer intensivt så att säga.
Middagsluren tog Arlo i en självgrävd grop under busken som Rudi nästan pinkade livet ur. Det är  lite rart att Arlo trivs så bra just där.
De senaste två dagarna har mycket möda och tid gått åt att gömma lilla Teddy på knepiga ställen. Arlo håller noga koll var han senast grävde ner mjukdjuret, och går flera gånger om dagen för att gräva upp det och leta ett bättre gömställe. Här är Teddy på väg att grävas fram.
 Hittad!
 Under mossiga stenen, med löv puttade över ingången låg Teddy den här gången.
Vid enens stam, nergrävd bland liljekonvaljebladen blev nästa gömställe. Arlo går oerhört metodiskt och samlat tillväga när han letar en passande plats, så krafsas en håla fram, Teddy läggs däri och sen använder Arlo nosen för att täcka hålet med gräs, pinnar och mossa. Vi är alldeles fascinerade av det här beteendet som egentligen började när han begravde en bit torkad lunga för att sedan hämta den när han blev sugen.
För övrigt har dagen gått i busets tecken!


 Arlo har viskat hemlisar i lill-mattens öra. Något roligt var det tydligen.
 Mycket närhet vill lill-grabben ha.
Det är underbart att ha famnen full av gose-valp!
 

Upptäckten av bakbenen fortgår. Ibland bjuder han rätt beteende helt på egen hand bara för att det är så skoj att snurra! Och ibland får han hjälp på traven :-)

6 kommentarer:

 1. Du har definitivt fått en liten smarting i huset!!
  Att finna på så mycket själv, det är ju så kul när de gör det i så tidig ålder!
  Bådar gott! (Fast det kan bli liiiite jobbigt med påhitten också, om han liknar Assar det minsta :D )
  PUSS till tröttisen!

  SvaraRadera
 2. Du måtte ha fått tag i den bästa, smartaste, roligaste, gosigaste och sötaste valpen ever!
  Fast...mkt beror nog på dig. Här ligger man i lä, känner jag. Pingu o jag har mkt att komma ifatt med...

  Apropå det! Ja, jag njöööööt idag av att få tävla med min hund igen (trots disk o andra irrelevanta saker). :)

  SvaraRadera
 3. En sån fantastisk gosig och mysig och påhittig och smart liten kille han är! Jag tittar på bilden där han vilar i gropen under busken - jag tror att Rudi ler i sin himmel.

  Fantastiskt detta att gräva och gömma, gräva upp och gömma på nytt. Aldrig har jag haft en hund som gjort så. :) Kasper allra minst.
  /Matte Berit

  SvaraRadera
 4. Duktiga Arlo! Hitta bra gömställen är mycket viktigt att kunna! Jag har många fina ställen i min trädgård där jag gömmer märgben och annat ätbart. Egna gropar att ligga i behövs också men det där med att gå runt en pall tror jag jag struntar i om jag inte skulle vara VÄLDIGT godissugen förstås... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Gräva ned mat kan jag på något sätt förstå - vem vet när man får äta igen ;-)? Men gosedjur? Kan någon hundpsykolog förklara?

  SvaraRadera
 6. Var på ett föredrag om berikning av hundars hemmiljö för ett tag sedan. Där fick vi höra att många hundar sätter oerhört stort värde på att kunna/få gräva, men att flertalet inte får tillfälle (bor i våning eller villa med liten och välskött trädgård). Det kan inte vara många valpar som får gräva ner och fram sina leksaker som de vill, vilken tur han har haft, lillkillen!

  SvaraRadera