ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 5 januari 2014

Suddigt.

Ser ni något nytt på mig? Kolla noga!
Nu då? Visst serni, jag ställde upp som försökskanin när matten ville trimma öron idag för hussen och Alf ville inte. Det blev åtminstone snyggare än förra gången. Hon tar sig.
Vädret var suddigt idag. Så vi har bara mobilfoton från långpromenaden.
Mossor och lavar hit och dit, och så jag då.
Som alfahane måste jag spana av omgivningen så matten går säker bland älvor och oknytt.
Som gjort för en yngling som jag.
Ser ni hur tjusigt jag ligger plats? Matten var också belåten, tills hon smög närmare...
...och upptäckte min avslappnade stil. Så får man visst inte ligga plats om man vill få poäng. Men jag vill hellre vara bekväm än fullastad med poäng.
Oj, en julgran med en skata som toppstjärna, utropade jag förtjust! Om jag sitter här kan du plåta oss.
Hehehehe, för jag hade räknat ut att jag skulle hinna rafsa åt mig en kula och lubba iväg med den. Så då gjorde jag det. Sen var vi i en ny skog i nästan tre timmar och hade hur kul som helst. Sånt finns på filmsnuttar längre ner.
På kvällen skulle vi träna tricks. Mitt bästa trick är att vara plattskalle på pall. För det har jag hittat på själv, det är superenkelt, man kan göra tricket hur länge som helst utan att förta sig....
...och alla pallar funkar.

Så här var det i nya skogen: jag låg och gnagde pinne då det blev värsta konstiga ljudet som störde.

Vet ni att för första gången var jag så stadig på att vänta, så matten kunde valla en korridor och gömma snörbollen diskret och gå tillbaka och säga LETA så jag fick rusa och göra det.  Så då gjorde vi det åtta gånger.

När vi var nästan hemma igen fick jag se nåt vrålläskigt, så då blev det lite jobbigt ett tag.

Men när jag fattat att det inte var läskigt alls egentligen blev släppte alla spänningar så jag blev sån här.

8 kommentarer:

 1. Tänk så bra det är när läskigheter slutar vara läskiga!
  Jag vet preciiiis vad min gamle Kasper skulle rått dig till: NÄR det läskiga slutat skrämmas - då ska man kissa på det så det lär sig veta hut! Så gjorde han jämt :)
  Väldans fin om öronen blev du!

  SvaraRadera
 2. Så bra att du slapp hack på öronen den här gången, blev ju ursnyggt! Platsliggningen tycker jag är utsökt! Varför ska man alltid göra som alla andra, nej, fram för individualitet och originalitet och sånt! Plattskalle på pall är en annan synnerligen innovativ grej! Liksom oknyttspaning.
  Det där läskiga - KLART att du skulle inse att det bara var att strunta... ;) Smartaste killen, alltså!
  Kasper

  SvaraRadera
 3. Är det kanske spökåldern som börjar? Och när det gäller freestyletrick är det absolut bäst med dem hunden hittat på själv!

  SvaraRadera
 4. Det där tricket med att göra plattskalle kan jag också. Det brukar jag träna på när matten ligger i sängen. Då trixar jag dit min plattskalle och då tycker matte att jag är så supersöt så jag får komma upp och sova i sängen. Hihihi!

  SvaraRadera
 5. Hej Arlo!
  Du är allt för stilig! Plattskalleövningen tycker jag ser alldeles förträfflig ut :)
  Ha en god fortsättning på 2014!
  Jenny minus Brio

  SvaraRadera
 6. Så kul att följa din träning, och roligt att mattens klippaöronträning också gett utdelning. Du blev ju hur snygg som helst. Den där bilden med dig bland alla mossorna och huset i bakgrunden tycker vi att du borde skicka in till någon tävling.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att du klarade av läskiga skogen alldeles utmärkt! Din matte kan nog öppna klippotek snart om hon fortsätter som hon börjat. Kramis!

  SvaraRadera
 8. Vilken skön stil. :-)

  SvaraRadera