ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

lördag 12 oktober 2013

Mördarfrön och tandlossning.

Det var sommarväder i Julita idag, så på vår promenad träffade vi massor av folk som var ute och njöt och hälsade på mig. Och så ville förstås Tindur och Teitur pussa mig godmorgon. Har jag berättat att jag är hästtokig, precis som matten och lillmatten var en gång? Det måste vara ärftligt.

Efter hästpussarna tog vi en skogsrunda...

...och kollade läget.

När vi genade genom ett snår, blev det jobbigt. Precis hela jag och halva matten blev attackerade av mördarfrön! Vi var helt täckta av dom uslingarna och jag kunde knappt röra benen för dom satt fast i pälsen på något sätt. Benen alltså.

Då fick hussen, matten och jag heltidsjobb i nån timme att plocka otyget ur päls, byxor, strumpor och skor. Dom gick inte att kamma eller borsta bort, så dom fick dras ut en och en i evigheter. Många på fejjan tror att det är något som heter hästlöss eller hundtunga, men det stämmer inte. Matten ska ta reda på vad dom heter. Vi ska aldrig mer i livet gå genom det tortyrsnåret igen!

Vi fick lov att sova middag mitt i allt plockande. Men sen blev jag fröfri äntligen.

Det firade vi med två roliga spår. Det låg karré i slutet. Det festar jag på här. Annars låg det spårpinne mitt i spåret. Det berättade jag för matten, men jag tycker att det är onödigt att ge henne såna. Om hon så gärna vill ha så får hon böja sig och ta dom själv. Tycker jag.

Bus-tid blev det sen.

Jag är förtjust i stenar och hålor som man kan fixa till under dom.

Vet ni, att jag har blivit av med några tänder! Jo, det är alldeles sant, dom har bara ramlat bort. Då poppade det upp nya i stället. Så det var ju bra. Men det kliar och har sig i gommarna...
...så jag tvångsgnager på allt jag kommer över. Nästan hela tiden. Det hjälper.

På kvällen hade jag gnagt klart för idag. Så då softade jag, Alf och Bamsen i soffan.

Jamen, jag glömde ju berätta att jag pluggade ganska många ämnen idag. Lite rally och lite jobbig externbelöning på target, tror jag det hette. Jag är kanske ingen stjärna än, men jag ska bli!
Inte så mycket action i dom rullarna. Men vet ni...det låg pannkaka på targeten...vet ni hur svårt det är att låta bli pannkaka som bara ligger så där och retas?

I morgon ska jag få en superduperöverraskning har jag lovats! Måtte det snart bli i morgon!

5 kommentarer:

 1. Nä men HUU, såna läskiga frön! Och en sån tur att det poppar upp nya tänder! Vore ju inte så kul att bli tandlös redan vid så unga år ... menar månader... ;)
  /Kasper

  SvaraRadera
 2. Ja fy för frön som trasslar in sig i hundpäls! Och ja, det är knepigt att fatta externbelöningskonceptet, men oj så användbart när det sitter ... Vad ??? ska hända idag? Vi är också förväntansfulla...

  SvaraRadera
 3. Så'na där frön är så i bann här att de talar vi inte ens om....
  Men du är ju så SUPDERDUPERMEGADUKTIG!!!!!
  Trots några "Men...." och småsnyft där när pannkakan försvann bakom dig så säger jag bara BRAVO!!!
  Tror jag ska sätta en viss svart luddpellen framför dina filmer.....
  (Om inte annat kanske kanske han kan förstå det med att sitta rätt vid mattens sida.....)
  PUSS grabben!
  Förresten - tror din matte o husse, och kanske även Alf, är bra glada du byter muninnehåll :)

  SvaraRadera
 4. Sådana där frön är verkligen hemska, usch. Hon är duktig med kameran, matten din. Ja, vad ska hända idag??

  Nyfikna hälsningar från
  BELLA

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det kan vara dom där hästpussarna som gör att du växer så det knakar om det! Vilken tur att alla med gemensamma ansträngningar lyckades avfröa både dig och matten! Kan inte vara kul när benen sitter fast i pälsen! Måste kännas som säcklöpning när man springer då. Och visst är du en stjärna än! Visserligen en ung stjärna men ändå... Kramis!

  SvaraRadera