ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 2 oktober 2016

Nästan en roman. OBS spännande.

Igår fick jag lön. En vit tuggis och två påsar smågodis  med rosetter på.

Voffodådå, undrar ni avundsjukt. Jo. för Katrineholm har blivit supermodernt och fått träningshall lagom till hösten. Så då skulle det vara invigning igår. Och då frågade dom om jag ville dansa och showa för publiken.
Okejrå, sa jag. Och så gjorde jag det. Sen fick jag lönen.

När jag ändå var ute på turné pinkade jag in Vingåker medan matten provsmakade sig igenom Delicatoaffären. Sen köpte hussen hängslen och så åkte jag hem.
Nu blir det långläsa för den som orkar. För i morse packade vi bilen och åkte till Katrineholm igen. Fast nu skulle vi ut i skogen och spåra pinnar. Värsta bästa kul. Men matten....den matten...henne får man skämmas för titt som tätt. För när jag kom fram till spåret så släppte hon iväg mig, för så gör man ju på viltspår. Men på pinnspår skulle hon visst gå fram till en pinne och visa mig var spåret gick, så då blev det knas och vi fick minus. Sen visste matten bestämt att man måste ha tie meter lina mellan sig och mig. Det är superlångt när man är van vid viltspår. Så hon gick och sa ett mantra hela spåret: tiemeterlinatiemeterlinatiemeterlina och så kollade hon att det stämde hela tiden. Och det första domarna sa när jag plockat slutpinnen va: Alldeles för kort lina, det blir minus. Långnäsa till matten.
En annan gång kanske hon skulle lära sig reglerna, så hon matchar sin superhund och vi kan få superpoäng. Efter hundra år skulle jag ut på planen och lyda. Då blev det så här.
Först skulle jag gå i koppel hit och dit och stanna och springa. Sånt är ini baljan trist. Det märks på poängen.
Nästa grej är att man ska gå först bredvid, sen framför, sen stanna, sen gå bredvid, sen framför, sen stanna, sen bredvid, vända om och stanna. Sånt är jag superbäst på. Så då blev det bra poäng.
Efter det blir man frikopplad för då ska man gå bredvid och så lägga sig pladask mitt i. Jag gör mig ingen brådska, så då får man inte högsta poängerna.
Sen blir det roligt, för man får springa det fortaste man kan till matten. Då blev det nästan full pott bland poängen.
Nästa grej är att man ska rusa iväg och hämta en apport som inte är ens egen och springa tillbaka och ge den till matten. Jag blir så besviken när det är nån annans spott på apporten, så jag travar tillbaka efter galoppen dit. Då får man avdrag.
Sist ska man hoppa iväg, sätta sig och hoppa tillbaka till matten som står och latar sig under tiden. Det var bautahögt hinder idag, men jag seglade över som en svala ändå. Sen hade jag ingen lust att sätta mig, jag skulle ju ändå hoppa tillbaka. Så då gjorde jag det. Då fick jag minus för att jag tog egna initiativ.

Fast innan man ska vara lydig på planen ska man gör det bästa av allt. Jo, man ska springa långtlångt med gasen i botten mellan matten och en tant, stanna till hos tanten och så göra om det tillbaka till matten. Bara för att det är så skoj, så brukar jag inte alltid vänta tills tanten säger Marsch utan jag ränner ändå. Då får man minus.
Jag måste väl berätta om det jobbiga också. För att tävla måste man kunna ligga som en staty tillsammans med miljoner främmande hundar i tusen minuter medan matten går hundra mil bort utan en. Fram till förra veckan var jag superbäst på det. Men så skulle vi träna lite sånt och då låg det en schäferbrud där bredvid mig. Hon var snygg som få. Så jag smög över till henne för en kurtis eftersom matten ändå övergivit mig. Men se, så får man inte göra. Det blev bannor och noll godis. Fast jag tyckte det var värt det, så jag gjorde samma sak en gång till. Då var jag inte poppis hos människorna vill jag lova.
Så när det var tävling idag fick jag inte vara med på statyliggandet, bestämde matten. För då skulle jag ha hamnat mellan två schäfertjejer igen. Och hon litade inte på mig, sas det.
Och, vet ni, den ena tjejen satte sig och la sig och höll på, så det var nog lika bra att jag inte fick vara med, jag hade nog inte kunnat låta bli att gå och kolla på henne.
¨Men OM jag hade varit med där, så hade jag fått flytta upp till lägre spår idag. Det hade varit ini norden kul, för då får man gå långa långa spår. Men vaddå, jag var ju värsta bästa spanieln idag bland alla schäferflickor. Så då fick jag tre papper och en maffig tuggis. Så det var ju bra.
Efter hundra år åkte jag hem och däckade pangbom bara.
För att ni ska se hur jag jobbat i veckan. Kolla hur jag tränat ligga staty på granngräset....
...mitt i klövern...
...mitt i skogen...
...och vid sommarstugor. Men inte tusan hjälpte det.
Roligare var det när en kattusling kom spatserande i skogen. Hehehe....jag vill lova att den spatserade inte många steg efter att vi möttes.
Nu ska jag inte träna plockepinn på länge, för det är roligare med blod och fötter tycker både jag och matten, Och då måste man inte ha tiemeterlina sjungandes i huvet hela tiden.
Nu ska ni får se att blommor som blommar i oktober är så korkade så man kan lika gärna platta till dom. Så här.
Jordens röta hade jag häromdan. Jag satt och tänkte lite...så ...plopp bara...ramlade det ner tusen planeter ur himlen....
...tur som en tok hade jag....för jag hade inte hjälm på mig.
Sen ska jag inte berätta mer för er, jag är lika tom i bollen nu som det här huset är.

Over and out.

4 kommentarer:

 1. Vilka konstiga idéer dom har. Åka iväg så långt bara för att ligga staty! Det kan man väl göra hemma. Schäferbruden tyckte nog att du var både artig och belevad som kom och presenterade dig... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Skrattade genom hela romanen :-) Alltså, du och matten skulle ju kunna skriva den mest bästa läroboken i spår och platsliggning och får inte kolla på brudarna och sånt. Och det med egna härliga bilder också. Vad kan vara mer lärorikt än att visa hur det ska vara men också hur det kan toka till sig. Och det med din mattes underbara anslag... Jag köper den direkt fast jag nog aldrig kommer att skaffa hund. Om nu inte någon bara spankulerar in i mitt liv förstås...
  /g

  SvaraRadera
 3. Jag har svarat på din kommentar på min blogg. En slags tröstebok som man efter en dags trial and error kan krypa upp med i soffhörnet och känna igen sig i.. /g

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen duktig på att motionera din matte, och så småningom kanske hon lär sig reglerna också så att du slipper minuspoäng!
  De där du fick för att du tog egna initiativ borde förstås överklagas och reglerna skrivas om.
  Schysst lön fick du i alla fall, och både jag och matte är väldigt glada att planeterna inte landade i huvudet på dig!!!
  Kasper

  SvaraRadera