ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

fredag 1 maj 2015

Onsdag och Valborg.

Nu ska ni få veta en hemlis. Jo för att på onsdagar efter promenaden åker vi till Kungsör och...

...träffar ett gäng som tränar Tantagility med oss. Tantagility kallas det för man ska helst ha en gammal matte som inte vill  tävla med en. I agility alltså. Det är buskul på onsdagar numer. Kolla bara!


Det här var första gången nånsin som vi skulle skutta en bana. Det gick ju sådär, men skoj hade vi.

Sen fick vi göra om det och då gick det yttepytte bättre men lika spruttigt. Det var tredje gången vi kursade, fyra gånger kvar, kulkul onsdagar.  Roligast igår var när matten gick omkull med ett brak medan jag var i en tunnel, så det blev bästa belöningen när jag kom ut...att hon låg där och sprattlade och jag fick pussa på henne.
Innan man åker därifrån efter att ha skuttat måste man varva ner med strosarpromenad. Så då gjorde vi det. Då ställde sig hästarna på rad för att kolla vad jag gjorde.
När vi kom hem hade posttanten tutat och levererat värsta största diplomet till mig som inte gick ner i lådan. Fast vi har inte beställt nåt sånt, det kom ändå. Så det var ju ini norden bra.
Idag är det Valborg. Det firade vi med en skogspromenad på en mil. Inte minsta folk eller fä såg vi. Jo, nån fågel förstås.
På ett ställe rastade vi bland gullvivorna. Där bor ingen så vi knyckte några.
När jag kom hem efter en mil ville jag spela fotboll, men då tyckte matten att vi skulle vila fötterna i stället. Så då gjorde vi det. Och somnade.
Men i kväll har vi tränat en massa kul grejer...och käkat godis.
Glad Valborg på er alla!

4 kommentarer:

 1. Agilily kan vara farligt för mattar o hussar. Dom kan trilla lite här o där och snubbla å har sig. Bara dom inte trillar på oss hundar så tycker vi det är helt ok.

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag lite avundsjuk - skulle förstås också vilja ha en skuttande matte... min är just nu bara en struttande...
  Kasper

  SvaraRadera
 3. Hjo-Hjo är helt klart ett löfte på agility - precis som Arlo.

  SvaraRadera
 4. Det verkar som att Tantagility är en farofylld sport!

  BELLA

  SvaraRadera