ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

onsdag 26 augusti 2015

Baklängeskedjad blogg.

Tjo på er! Vi gör så ini norden mycket annat än bloggar på sommaren, och nu när vi fick till det....så....blev det baklänges. Så då börjar jag med hur det var idag och så jobbar vi oss bakåt i tiden. Är ni me´?
Julita fick en regnskvätt i natt och så blev det skönt väder idag, så vi drog på långtur. Då råkades jag och den här krabaten. Jag gillar inte honom så väldans mycket, men han blev förtjust i mig nöffade han.

På hösten kan man ta sig fram på helt andra ställen än på sommaren. På såna här gula, stickiga platåer till exempel. Då gjorde vi det, så slapp vi traska på vägen och bli dammiga. Långt och länge tröskade vi oss fram.

Uppförsbackar och nerförsbackar forcerade vi i rask takt. Temperaturen steg oroväckande och jag var nära att försmäkta. Då syntes plötsligt värsta bästa skogspölarna.


Då blev det magplask.

Kolla, kolla....rent regnvatten, så inga protester hördes från matten...

...medan jag blötla mig.

Precis exakt så här ska livet vara, tycker jag. Skog och plaskvatten och gott om tid.

Efter pöldyken var det en bra bit kvar innan vi kom hem.

En mil blev det och många timmar tog det. Fast då stod vi och snackade strunt med Essos matte länge också. Fast Esso var inte med. När vi kom hem var vi utsvultna som vargar. Sen tog vi varsin tupplur.
Dan innan ... igår alltså... var det hett som ni en bakugn i Julita. Man kunde bara ha huvet i buren.

Vi chansade på att det var kallväder i Kungsör och styrde kosan ditåt för lite tantagility. Det var samma grader där, så jag behöll kylkavajen på mellan loppen. Kände mig som en cool kille.

Ni vet det där fejjangrejset att man ska ligga plats 100 gånger på 100 platser. Vi är en kvarts färdiga ungefär. Efter skutten låg vi plats allihopa. Fast här syns bara tre. Det är inga problem att ligga platt när det är hundra grader.
Dagen innan igen. Då fick jag värsta största glädjechocken när Loke kom åkandes hem till mig. Först skulle han pinka in mina buskar. Då köade jag.

Sen skulle vi ha dragkamp...

...förstås.
Efter ett tag drog vi till skogs. Då hittade vi ett träsk. Då badade vi däri. Då stank vi och blev helbruna. Då fick jag slang och schampo två gånger efter varandra. Så det var ju tråkigt.
Dagen innan igen. På kvällspromenaden råkade vi gå hem till Oden. Snacka om att han blev gladsprallig när han fick se mig.

Det var flera månader sen vi rejsade sist. Vi ser ut som en köttbulle och en spaghetti tillsammans, tycker matten.
Dagen innan igen. Jag är så ini baljan populär så då kom det Kungsörare igen och ville spåra i Julita. Denhär gången var det  Strix och hans matte. Vi åkte till skuggiga skogen för det var hett som bara den i solen. Där fick jag ett pinnspår, och Strix ett pinnspår och så fixade Strixmatten ett viltspår till mig som jag skulle ha senare. Så det var ju kul alltihop.

När mackorna var slut och mattarna äntligen slutat prata och prata och prata så for vi hem till mig och gjorde en sån där fejjanplatsliggning tillsammans. Då störde hussen oss en del men det struntade vi i.
Sent på kvällen traskade matten och jag tillbaka och så fick jag gå där Strixmatten släpat klöv och blod till mig. Det var ett kul spår som innehöll en livs levande skuttande hare. Jag fick beröm när jag struntade i den och plockade klöven i stället.

Jag bar trofén hela långa vägen hem i värmen. Då och då vilade jag och passade på att tugga lite.

Nästa morgonkvist samlades  vi tre dansanta herrar och våra mattar för att svänga våra lurviga. Det gick väl inte så där superbra, för jag tänkte mycket på annat. Men ibland var jag okej som danspartner.

Och så var det förstås fejjanplatsliggning med delar av dansgänget. Nemas problemas.

Nu kommer ett par kortfilmer.


Först är det en snutt från när jag hade paus i dansen. Jag älskar att springa med min bjällerboll i hallen. Det skulle jag kunna göra varje dag.

Nu får ni se en kort snutt från efter att jag dubbelschamponerats efter träskdoppet. Jag gnölade och sparkade så ingen kunde höra vad dom sa på teve på hela kvällen.

Ungefär så där har jag haft det sen sist. Det blir fler allsånger sen. Jag jobbar på det.

6 kommentarer:

 1. Imponerad av Strixmatten som fixade en livs levande, skuttande hare i spåret. Det är nog inte många spårläggare som fixar sånt.

  SvaraRadera
 2. Så heldig du er som får løpe på åkeren som er tresket... det er ennå noen uker til vi kan det her hos meg. Du imponerer stadig med alt du er med på! Knallflink er du.

  SvaraRadera
 3. Snacka om att simma på grunt vatten... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Spagropar är väl det bästa som finns nästan. Härligt att se att du har colliekompisar bredvid dig på din platsliggning.

  SvaraRadera
 5. Heja dig, inte minst för att du verkligen gav igen för det där schamponerandet!!!
  Kunde dom gärna ha!!!
  Kasper

  SvaraRadera
 6. Loke är allt bra lik Hjo-Hjo!
  Inhägnad men frigående gris är också värt ett utropstecken!
  Och Arlo också när han badar i gyttjan!

  SvaraRadera