ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

lördag 20 september 2014

Hönor med flax och utan.

Nu vill jag se nåt nytt, krävde jag med bestämdaste stämman i morse. 

Så då fick jag det.

För här hade jag aldrig i livet gått förr.

Och inte hade jag sett det här hägnet, där värsta största höken kom uppflaxandes...

...för den hade hälsat på tusen hönor som kacklade omkring. Så jag ville kolla nära på dom, då gjorde det ondaste nånsin på mina ben. Så jag skrek och skällde för jag hade gått in i värsta starkaste strömtråden i höga gräset. Dumma höns!

Det onda gick över på en gång, så då blev jag glad igen. Efter hundra timmar kom vi förbi det här rucklet. Huxflux kände jag igen mig. Här går jag ofta.

Så skulle matten glo i fånen för att kolla hur våra kompisar tävlade på rally-SM.

Då blev jag uttråkad.

Hur kul är fånen på en skala när man är på äventyr?

Jag fick roa mig bäst jag kunde, så då spelade jag på läppen.

Då skärpte matten sig och traskade med mig hemåt över höstens sista stubbåker.

Se där, där låg minsann en höna utan flax. Och huvud och sånt.

Efter den sorgliga hönan blev det tivoli när Albin dök upp i en krök.

Vi hade inte setts på hela sommaren...

...så det var hög tid nu.


Nå, blev du glad när du fick se nya ställen, undrade matten nyfiket. Ja, det blev jag, svarade jag och tog mig en svängom.

I morgon ska jag träffa spöken.

8 kommentarer:

 1. Nya äventyr varje dag, lyckost hälsar Svante och Sonja.

  SvaraRadera
 2. Så infernaliskt elakt att gömma elektriska trådar i gräset så att inte ont anande skogsluffare blir bitna i benen. Tur att det gick över så snabbt i alla fall. Det är nog mycket skönare att ligga bland ormbunkarna och låta matten leka med fånen en stund. Kanske du kan få med matten på ett sånt där tokrejs också... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Ibland behöver man faktiskt se något nytt. Det är helt rätt. Igår gick vi vanliga svängen men idag åkte vi ner till byn och promenerade. Det blev lite nya vyer för oss. Fy för gömda strömtrådar. Det gör ont som fasen och man fattar inte varför.

  SvaraRadera
 4. Tycker Arlo gör sig bra på bild - alltid. Så höken hälsade på hos hönorna, det blir förstås lite frestande för honom.

  SvaraRadera
 5. Så flott dag du har hatt. Koselig å hilse på alle hønene tenker jeg. Jeg hadde høner tidligere, men ikke sååå mange som du traff på i dag. Du er så sjarmerende når du tar en liten pause og koser deg i lyngen!

  SvaraRadera
 6. Fy för såna där bitska trådar - jag försökte hälsa på ett par nöffisar en gång. Det gör jag ALDRIG om! Kanske grisar och hönor är släkt på nåt sätt, eftersom dom behöver likadana bitande trådar runt sig?
  Du är för skön, där du ligger på mosstenen och är uttråkad, säger matten. :)
  Kul att du fick gå där du aldrig gått. :D
  Kasper

  SvaraRadera
 7. Skönt att trådincidenten ändå gick så bra!
  Värre för den stackars hönan då. (Och höken kanske, om den tappat bort sin mat)
  Härligt att se ditt jubelrejs!

  SvaraRadera
 8. Ja, det är väldiga äventyr du är ute på. Men otäckt med dolda strömsnören förstås! Jag träffar hönor någon gång ibland eftersom Matte har en stor tupp Tore, en kyckling född i juni, två hönor Britten och Viola. Viola ligger på 6 ägg och det väntas kycklingar i helgen. Matte hyr in dom på en bondgård där det finns flera höns. Jag tycker att Tore är otäck när han ställer sig framför sina hönor och stirrar ut mig. Då tycker Matte att Tore är duktig som tar hand om sina hönor. Men jag då? Jag är väl oxå duktig som inte skäller på dem?

  Hönsiga hälsningar från
  BELLA

  SvaraRadera