ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

måndag 21 oktober 2013

En äventyrlig dag.

Idag har jag inte varit klonad nån gång.

Det var ganska skönt att rå om matten utan konkurrens. För vi åkte på äventyr!
Men! Vad glor Arlo på genom staketet, undrar ni nyfikna förstås?

Jo, när jag var i stan upptäckte jag att man håller ungar innätade där. Det var lika bra så som dom rusade omkring och hojtade och sparkade på bollar. Jag hade aldrig sett och hört så många ungar på en gång förr. Så det var ju spännande!

En bänk i höstsolen blev nästa äventyr. Vaddå äventyr, utropar ni förstås och fnyser. En bänk? Jodå, svarar jag förnumstigt, från en bänk i höstsolen får man se många sorters människor och djur. En del går jättenära och en del går omvägar när dom ser en spanielvalp. Nån skrek högt av rädsla och nån ville bara kramas med mig.

Tredje äventyret utspelade sig i en buss. Fast jag somnade omedelbums, så det blev inte så spännande, fast matten sa att en farbror satt och log mot mig hela tiden. Tur han inte kidnappade mig när jag snarkade! DET hade blivit äventyrlig det!

Mattens jobb. Där var det mängder av tanter som pussade på mig, och jag fick pussa dom. Det var ett ojande och ooohande, så det var ju lyckat. När alla hade morsat och det blev tråkigt...

...fick jag en Kråkan som min alldeles egna. Den var skoj. Sen åkte jag hiss fyra gånger och gick över en landgång som skramlade och hälsade på jobbare som borrade och hamrade och förde ett oherrans oväsen. Allt var lika fantastiskt och märkligt olikt mitt liv i skogen.

När jag lämnade jobbet fick jag korn på en naken dam! Men hon var inte kines som Zelda och Nemi. Hon var allt ganska märkvärdig och lite malplacerad, tyckte jag.

Äventyret P-hus. Det var ett oglamoröst hus.

Så där höll det på hela dan med det ena äventyret efter det andra. 

Det här är inte när jag kom hem till slut, för snön hade passat på att smälta medan jag var i stan. Så nu är det väl vår om jag räknat rätt.

8 kommentarer:

 1. "Så nu är det väl vår"! Om så vore... Med hundens fantastiska förmåga att leva i nuet så njuter han av varje dag. Härliga bilder och underbara reflektioner av matten.

  SvaraRadera
 2. Tänk vad du är duktig på att socialträna dig :)
  Men "årstidsmatematik" får du nog träna lite mer på..... Eller snarare - du lär få mer erfarenhet med tiden!
  PUSS härifrån också, om det inte redan är fullpussat idag.

  SvaraRadera
 3. Alldeles kolossalt vad du får vara med om mycket äventyr! Jag har aldrig varit på nåt bibliotek men P-hus och buss känner jag igen! Skönt med vår i alla fall... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Jaaaa, Arlo!! Nu är det vår! Hoppas sannerligen att du har räknat rätt.

  SvaraRadera
 5. Låter som om du har blivit van vid miljöträning - ingenting verkar ha skrämt dig. Tur det för det är inte kul att bli rädd för allt som är nytt!

  SvaraRadera
 6. Men hallå!! Var du på mattens jobb utan att säga till mig, jag kanske hade behövt en paus i mitt jobb och slit...Plus att min frisyr behövde fixas till. ;-)

  SvaraRadera
 7. Arlo! Oj vad jag har längtat efter att läsa om allt som du upplever när min dator har varit trasig! Det är ju massvis som du sett, hört, gjort och känt under de här veckorna! Och så fin du blivit! Jag älskar de bilderna som din proffsiga matte tar! Puss på dig!

  SvaraRadera
 8. Så länge som möjligt tänker jag lita på det där med att det är vår nu!
  Tänk, såna äventyr du får vara med om.
  Hihi du är tydligen redan så blasé att du somnar...
  Men den där nakna damen tycker jag också lite synd om, Så här års borde hon ha kläder på sig!!!
  /Kasper

  SvaraRadera