ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

onsdag 6 november 2013

Not our cup of tea.

Fnattmatte! Aldrig i hela sitt långa liv har hon varit på hundutställning. Hon har inget sånt intresse alls.

Men så har tokan gått och anmält mig till en ändå!

Så då måste man träna på att stå och gå!

Som när en blind leder en blind...

Kan det vara meningen att man ska strypa valpen?

Släpper matten nu så faller jag pladask på nosen!
Godiset är ouppnåligt och svansen mellan benen.

Jamen, ge hit osten då!

Om hon släpper snaran för att flytta på mina ben så tar jag chansen och flyr!

Frambenen ska vara parallella har vi hört, inte alls så här.

Trycka ihop valpen till en kvadrat är nog inte heller rätt taktik.

Dessutom har inte matten någon chic dräkt eller klackskor, så det blir nog walkover till brorsan på söndag....

15 kommentarer:

 1. Det blir nog bra det där! :) Ni ÄR ju som sagt nybörjare båda.
  Och varför matten skulle behöva sådan utstyrsel begriper jag inte - det är ju jaktras hon har i kopplet, inte pekignese! Och så är det ju DU som ska bedömas, inte matten/hennes kläder/hennes skor!!!
  (Ja, om du nu inte tänker klä ut dig förstås?)

  SvaraRadera
 2. Men så mkt som matten tittat på oss när vi kutat o stått på HA sp är jag heeeelt säker på att hon har mer koll än hon låtsas om. Lycka till i ringen. Ni kommer göra succe. Valparna kommer dessutom lååångt med lite kontakt o samarbete o DET vet jag att ni har.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Låt oss hoppas att domaren vet vem han/hon ska bedöma. Vägra dock att gå in i ringen om matten tar något zebrarandigt eller leopardmönstrat. Så hon inte konkurrerar med dig alltså.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är jätte roligt med valputställning just för att det är så nyttig träning för valpen, Mitt motto är att ge valpen en trevlig dag och positiv känsla i ringen - sen om den står exakt rätt det struntar jag i :) Lycka till och ha det så roligt!!
  // Jessica Gnista Glimma & Vilja

  SvaraRadera
 5. Hahaha! Vad jag skrattade åt bildtexterna!!

  Det kommer gå superbra, tror jag. Med den kontakten ni har med varandra. Arlo, lova bara en sak; ha kul!! Och hälsa din matte att hon också ska ha roligt.

  SvaraRadera
 6. Tips från en annan nybörjare som gillar utställning * Håll svansen i linje med ryggen. Håller du den uppåt bryter du linjen & han ser skitnödig ut * kopplet runt halsen ska vara vid öronen då han stå * träna även på att spriga ihop, lång steglängd så han får ut steget * Tänk på att hålla undan de fingrar som håller i huvudet (håll lite mer i mungipan som är mot ditt ben så syns inte dina fingrar under hakan) * bakhasens vinkel ser fin & rak ut * huvudets & halsens vinkel på sista bilden är perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många konkreta tips där, tack! Nu har vi tre dagar på oss att fixa det här :-)

   Radera
 7. Sedan FRAMFÖR ALLT: HA KUL! Att ställa en valp är bland det roligaste som finns för då kan man slappna av eftersom att de små (och en själv) är så ny i gemet. LYCKA TILL & passa på att njuta ihop en trevlig dag :*

  SvaraRadera
 8. Ojojoj! DET ska bli spännande att se! Du har allt en bra modig matte du... Kramis!

  SvaraRadera
 9. Då skulle du varit med på Pudelnationalen för några år sedan. Vi pratar dräkt och HATT på pudeltanterna, sådan där hatt som kungligheter har. Jag vet för jag var där och tittade. Pappa Pudel och hans bror hade så tråkigt att de tog tillfället i akt och körde en liten brottningsmatch precis bredvid utställningsringen. För att liva upp stämningen!

  SvaraRadera
 10. Dagens skratt! Nej, det ser inte ut som om ni tycker att den här träningen är lika kul som den ni håller på med till vardags … Men visst är det lite imponerande med hundar som både meriterar sig utseendemässigt och i andra grenar (det går ju faktiskt att vara både vacker och träningsbar, fast en del inte verkat tro det…)
  Ska bli spännande att få höra vad som händer på söndag!

  SvaraRadera
 11. he he det skal ikke være enkelt å være vakker på kommando! Lykke til når det gjelds!

  SvaraRadera
 12. Nämen ska du på utställning ?! Har matte din slagit i huvudet eller har hon bara blivit lika knäpp som min matte kan vara ? För visst är väl mattar lite knäppa när de ska ställa ut oss ?? Skillnad är det att få göra ngt vettigt som
  t ex Rallylydnad eller Lydnad eller Agility eller så, då gör man ju ngt som bara en själv kan ! Är dte en stor utställning ni ska på ?

  SvaraRadera
 13. Lena Bergström7 november 2013 17:23

  Hihi sötnosen!
  Ni är ju jätte duktiga, det här kommer ni två fixa galant. Om du bara fjollar dig lite extra och bara ställer honom några få sekunder och avslutar med att man då får gos och gosaker så skall du se att den lille svansen snart blir svår att hålla still för att den viftar så glatt. Ta det inte så allvarligt att han skall stå still och vackert, ni skall ha kul tillsammans även här :-)
  Mängders med lycka till hållna tummar, ser fram att få rapporter och bilder från er dag!!!
  Nospussar till sötisen <3

  SvaraRadera
 14. tycker att det ser mycket bra ut för att vara nybörjare båda två :) Det där kommer ni att fixa galant. vad gör det om allt inte blir perfekt han är ju liten och lite hopp och skutt hör valpar till. Även om han inte står perfekt med benen så ser domaren ändå hur han ser ut. Så ut och ha lite roligt och kanske vill ni åka igen. Tycker han ser riktigt stilig ut

  SvaraRadera