ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 3 november 2013

Bruksvalp och tricksvalp på samma novemberdag.

Det var tjusigt novemberväder idag. Precis passande för skoj och bus på ett gammalt kalhygge.

Längre ner kan ni se en del av vad jag pysslade med där.

Efter lunchen fick jag på mig en sele som jag aldrig sett förr. Den passade precis och gav mig en proffsig image i spårskogen. Jag plockade upp mattens spår ända hemma vid dörren och hela vägen till skogen och från stigen och i en vinkel och till snusburken med ost. Bra va? Det gick väl inte spikrakt i spåret alltid, och pinnarna pekade jag bara ut. Plocka dom fick hon göra själv, fast jag fick mjukost i tub ändå.
(Två första filmerna kommer i fel ordning, klantmatten gjorde fel!)

Sen höjde jag ribban och låg kvar platt som en pannkaka medan röda bollen gömdes i grågräset. Visst gjorde jag det bra? Väl?

Här ser ni första försöket med nåt som heter uppletande. Då ska man springa och hämta nåt som matten tappat där hon trampat omkring.

Vad ska vi gööööra?undrade jag uttråkad när regnet störtade och mörkret föll. Jo, vi kollar om du kan gå slalom och andra danssteg, föreslog matten entusiastiskt. Så då gjorde vi det. Det var kul, fast man måste koncentrera sig hela tiden.
Artig ska man vara. Man ska tacka om man belönas med korv och annat gott. Så då lärde jag mig det också. Det var med nåt som heter shaping och det var plättlätt.
Hoppas ingen tror att jag bara jobbar hela dagarna, det är bara pyttestunder, annars vilar, sover, äter, leker och busar jag hela tiden.

6 kommentarer:

 1. Först måste jag be så mycket om ursäkt! Min svarte luddpelle Assar SKÄLLER på din matte! Kan du tänka dig? Varje gång han hör ett "Brraaa!" eller nå't så gruffar han och kutar ut i hallen. Som om ni var här eller? Han är nog lite knas.....
  Du är ju jätteduktig i all din valpighet!
  PUSS på dig lille artige gentleman!

  SvaraRadera
 2. Fina lilla valp. Tänk vad duktig du är! Hälsa matten att hon är en jätteduktig matte.
  Carina

  SvaraRadera
 3. Här har det regnat och varit ett urtrist novemberväder, men det var skönt att se att det varit fint åtminstone nånstans. :)
  För övrigt - du är allt bra duktig du! :)
  /Kasper

  SvaraRadera
 4. Nä, jag tror nog att den där Arlo får aldrig sova... Det är bara ut i skogen, plocka bär och svamp och leta träpinnar, klättra i träd, jaga vildsvin, söka leksaker och tacka och bocka när man är hemma och söka bomullstussar eller te och koka lite kaffe åt husse samt att dansa och ha sig. När kommer det en sovbild? :) :) :) :) :)

  SvaraRadera
 5. Arlo, vilken femstjärnig utbildning du får!

  SvaraRadera
 6. Så duktig du är på att tacka fint för saker du får!

  SvaraRadera