ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

tisdag 26 november 2013

Många berättelser.

Tja! Där ser ni att ni klarade er utan oss i går kväll. Ni både diktade och skrev texter lika spännande som jag gör. Fantastiskt duktigt jobbat! Värt en köttbulle var minst.
Nu ska jag visa och berätta om något märkligt.
Pinnen kan ni bortse från, för den är bara rekvisita.
Kolla här min andra koppelsten, den på Lutbäcksvägen, en sån där sten som man aldrig i livet får gå förbi okopplad...
...utan man MÅSTE sitta på den och få godis och linan på innan grusvägen.
Jag är så hjärntvättad så jag bestiger den per automatik när jag ser den. Men varför knatar Arlo runt stenen, i stället för att hoppa upp närmsta vägen, undrar ni förstås konfunderade?
Jo, för baksidan sluttar mot marken och när matten började hjärntvätta mig...
...hade jag inte en chans att ta mig upp på annat sätt. Haha, fotot är från två månader sen, hahaha...värsta pysslingen!
Kolla, kolla under stammen! Där ligger minsann en annan pyssling, en som matten gömt när jag pysslade med annat.
Om man känner lukten från den, men inte kommer åt den...
...måste man vara smart och tänka ut en annan lösning. Så då gjorde jag det.
Håll i er för nu skuttar jag hej vilt mellan olika spännande berättelser! Nu ska ni få veta att matten la ett utmanade spår i blåsten i hästhagen i går. Fast utan hästar. Till slut hade jag samlat ihop alla förlorade pinnar men det var supersvårt, det var det.
Omedelbums som spårselen åkte av, drog matten en proffsig jobbarväst över mig. För precis där längsta pinnen låg hade hon minsann rutat upp marken och gömt prylar.
Som den bruksvalp jag är var det ju bara att gilla läget och gå direkt från ett nosjobb till ett annat. Tur jag tycker sånt är så ini norden skoj.
Två pysslingar hittade jag. Det tog inte så lång tid. Detektivjobb är lätt. 

När vi käkat och vilat uthärdade matten inte längre utan slängde upp några skyltar och koner på måfå, så börnade vi några varv så hon lugnade ner sig.

P.S.(Här kan ni som inte trodde på att min änglabrorsa raserat skjulet se bevis! Ni måste läsa 29 april först och 30 april sen, så förstår ni :-))

3 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni tog det rätt lugnt ändå. Jag blev allt lite orolig när det stod att ni "börnade". Tur att mattar också kan bli lugnare av små enkla övningar !

  SvaraRadera
 2. Värst vad din matte gömmer saker överallt! Kleptomaner har jag hört talas om men det här verkar precis tvärt om. Hon ska vara glad att du letar rätt på dom så hon slipper köpa nya stup i kvarten... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Tack för köttbullen! Jag ger den till Charlie (av rasen Långhårig) en äldre herre som jag träffade häromdagen. Jag skickar ett helt lass kikärtsbullar till din Spökskrivare för hennes unika, härliga och sanna;) tolkning av dig. Och för att hon delar med sig av den.

  /ej hundägare

  SvaraRadera