ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

tisdag 3 juni 2014

Spännande djurfötter och rallyfiasko.

Nu kan ni släppa klippkanten för snart vet ni vad jag debuterat i idag. Jo för ni kommer ihåg tjejerna jag träffade i kohagen igår...jo deras matte visade sig vara värsta bästa viltspårsfröken. Då kom vi överens om att hon skulle ha kurs med oss idag. Så då gick vi dit klockan tolv. Alla tjejer utom mopsen kom också. Fast vi fick inte busa idag. Viltspårsfröken lärde matten en massa om viltspår från paddan. Sen fick jag spåra en rådjursfot som dragits i gräset och dinglade i en enbuske i en kohage fylld med kor på slutet. Det var jag superbra på.
Sen fick matten lära sig att dra rådjursfot med ena handen och skvätta blod med den andra och lägga spår samtidigt. I vinkel och så. Sen skulle dom se vilket av dom tre spåren jag valde. Då struntade jag blankt i blodet och virrade lite mellan mattespåret och rådjursspåret. Vinkeln var ganska lätt.

När jag hittade dingelklöven fick jag leka med den och så bära tillbaks den till bilen. Det var kul.

Huxflux kom ett snöre med en vildsvinsfot fram. Så då gjorde vi likadant med den. Faktiskt gillade jag gris snäppet mer än rådjur kom jag på. Fast blod tycker jag är läbbigt onödigt.

Viltspårsfröken tyckte att jag hade precis lagom tempo. Så det var ju bra. Och att jag skötte mig alldeles utmärkt för att vara första försöket. Som present för det fick jag med mig en alldeles egen älgskank att öva med...Tänka sig att min vegetariska matte plötsligt har en älg i frysen....det kunde man inte tro för några dar sen.

När jag var klar fick Grace gå samma spår som jag gått, hon hade bråttom så man fick knata på som den för att hinna med. Grace tycker klövar är äckliga men spåra upp dom det kan hon! Vi har en date nästa vecka igen för då ska vi spåra mera vilt. 
Sen sov jag i flera timmar och sen åkte vi till Katrineholm för det var derby mellan Flen och Katrineholm i regnet ikväll. Man fick välja mellan massor av grenar, så då valde vi rally. Men rallybanan var bara en spottloska bort från agilitybanan så det blev ini baljan svårt för en yngling som mig. Då diskade matten oss med flit för hon fick lov att ta tag i mig ibland så jag inte skulle blanda mig i agilityskojet och så lockade hon mig med fiskbullar så nåt protokoll fick vi inte, men jag skötte mig hyfsat trots cirkus och tivoli runt omkring. Sen åkte vi hem och jag åt hundra kilo mat och sen somnade jag som en stock. I morgon ska jag ha semester.

6 kommentarer:

 1. Fast rallyfiasko var väl att ta i! Såklart det är in i baljan svår att koncentrera sig när det är ett agilitytivoli precis intill. Då är det lika bäst att diska sig frivilligt. Kul att du börjat med viltspår.

  SvaraRadera
 2. Tryckfelsnisse (matte) var framme i den föregående kommentaren...
  Vad bra du skötte dig på Viltspåret Arlo! Visst är det vansinnigt roligt att jobba med nosen?! Snart är du säkert lika duktig som jag är... Jag blev Svensk Viltspårschampion innan jag fyllt 2 år. (skryt) Nu är jag 11½ år och spårar fortfarande såklart, lite då och då.

  Voff på dig från Welsh Springer Spaniel-'gubben' Oscar, alias Pälsklingen ;)

  SvaraRadera
 3. Nja viltspår har jag aldrig testat och lär nog inte få göra det för matte tycker det är lite läskigt med djurfötter sådär, men Rally, ja det är en annan sak det.
  En kompis till mig - en Goldenflicka, hennes matte diskade dem också en gång med flit, hon klappade om sin duktiga Goldentjej innan hon lämnat banan. Det får man visst inte göra.
  Ser f ö att du har en del bus för dig, som vanligt.

  SvaraRadera
 4. Jisses vad du får jobba, Arlo. Inte dumt med en älgskank i frysen.

  SvaraRadera
 5. Matte tränade viltspår och blodspår med sina gamla collie-flickor. Det var tydligen väldigt roligt. Hennes trefärgade collie-flicka Mimmi var världsbäst på viltspår. Hon spårade med sin långa nos och var väldigt lyckosam i spåret.

  SvaraRadera
 6. Älg i frysen - tänk, vad din matte utsätter sig för, för din skull!! ;)
  Min matte nöjer sig med korv och köttbullar åt mig. Och märgben förstås, skulle vara toppen med en älgskank som fick komma fram då och då.
  Fiasko och fiasko - bara en liten enkel och frivillig diskning, skulle jag säga... ;)
  Kasper

  SvaraRadera