ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

torsdag 24 september 2015

Komma ikapp lite.

Jag har fått klagomål från en del fans att jag är ini baljan dålig på att blogga nuförtiden. Jorå, så är det. Jag har rumpan full och hinner ju inte visa och berätta allt för er. Om ni inte har fejjan förstår, där finns ju allt redan.

Nu ska jag visa att jag skuttar bra.

Hitodit och framåtillbaka. som värsta kaninen.

Vi gillar verkligen skutteriet, matten och jag.

Mer än vi trodde vi skulle göra. Man blir liksom beroende och får som hoppfjädrar under tassarna.

I tisdags hade vi examen igen i tantagilityn. Det var tredje examen på raken sen i våras.

Ibland har vi roat oss inomhus också på tisdagarna.
Men nu är det slut med det nöjet. Fast man vet aldrig med oss...

Nu över till nåt helt annat. Min stig från huset till skogen har varit värsta blockerad på sista tiden. Då skällde jag. Det var rätt åt dom.

Jo....så har jag ju haft examen i burskolan också. Då åkte vi hem till burfröken.

Åsså hade dom luringarna tänkt ut en fejktävling där matten gick banvandring på banvandring och hade sig. Medan jag låg tyst och duktig i tältet och kollade. Då fick jag med beröm godkänt. Så det var ju bra.

Men jag pluggar inte alltid....

...ibland härjar jag och Loke omkring så hela Julita skälver.

Det är mina bästa dagar nånsin.

Andra dagar rumlar jag med Valle. Honom sätter jag på plats och låssas vara sur på, men min svansusling förråder mig hela tiden.

Sen har jag skördat pumpor. En del är vårtiga. Dom är kul.

Få se nu....jo, en kväll, nästan natt, åkte vi till Katrineholm och...

...nosade på pizzakartonger som luktade eukalyptus. Det var märkligt. Men man fick kyckling hela tiden, så det gjorde inget.

Att jag var två dagar i Växjö, det har ni koll på...

...men sen blev det överdos av stad för mig. För vi åkte till Eskilstuna och shoppade en annan dag. Vad trött man blir...

Då var det annat i morse när jag fick dra till skogs och spåra klöv. Min lyckodag.
Som grädde på moset dammade matten av dummiesarna och så fick jag ränna efter såna och leta gömda och kastade i kväll.
Jag är inte mycket till stadshund, det är jag inte.

Jag trivs bäst när jag får grejsa omkring på landet och i skogen. Så är det.

Nu har jag tröttat ut mig, så då slutar rapporten. Fast jag har massor kvar att visa och berätta, det har jag.  Jag kanske kommer igen när jag vilat upp mig.

(Förresten, bilderna på mig och matten har Ingrid Forsberg och Nikki Hovander fixat åt oss, ini norden bra, va?)

3 kommentarer:

 1. Åh vad det händer mycket i din värld, jag blir nästan yr i skallen bara av att läsa. Hopp och skutt låter ju bra. och kompisbus också, men pizzakartonger som luktar eukalyptus...
  Himla tur att du har så mycket skog att pusta ut i. Skogar är fina.
  Kasper

  SvaraRadera
 2. Jag heter Mia och är en 44-årig två barns mamma och fru. Vi bor på landet på en gård. Min blogg handlar om familjen, ridning, våra hundar, promenader, hästar, stickning, smycke, göra handverk, scrapbooking och min vardag m.m.
  Här i denna blogg ska jag berätta om min vardag om mina svårigheter med diganoser m.m Vad jag gör på fritiden m.m Den ska också handar om min familj m.m.
  Jag skulle beskriva mig själv som pratsam, kreativ, rastlös och med en humor som få förstår sig på. Jag älskar att uttrycka mig kreativt, såsom måla fota, sjunga och skriva. Annars tycker jag om att lyssna på musik, hänga med sköna människor, plöja mig igenom tv-serier, dricka kaffe, äta sötsaker och en massa annat.
  Här på bloggen skriver jag om in vardag och om psykisk ohälsa, och jag gör mitt bästa för att peppa, hjälpa och inspirera andra. Jag hoppas du finner detta intressant och fortsätter läsa.
  Jag bloggar om hur det är att leva med aspberger, koncentrationssvårigheter och mkt mer. Även om hästar och ridning.
  Det är ganska skönt att skriva som det är och får ut mina tanka öppet här. Vad som helst. Ett tecken på hjälp. Hur gör man en blogg så det kan nor ut till alla. Fundera på att skriva om mitt liv hur jag har det i mitt tråkia liv. Mina funderningar m.m.
  Mitt namn är Mia, och jag är född 1970, bor i ett hus på landet tillsammans med min man, våra barn, våra hundar m.m. Jag driver en blogg om psykisk ohälsa.
  Min blogg skiljer sig från andra bloggar inom ämnet genom att jag på ett öppet och ärligt sätt berättar om psykiska svårigheter utan att läsningen blir allt för tung och ledsam.
  Vill gärna blogga om det här!
  Jag med Aspergers syndrom, Autism, utvecklingstöning o.s.v.
  Jag har kämpat med mitt dåliga mående i hela livet och kommer förmodligen tampas med det så länge jag lever. Men i dag hanterar jag det på ett bättre sätt än jag någonsin gjort tidigare.
  Tyvärr tar inte mina motgångar slut där. Utan 2003 dog min mamma.
  Mammas död kom väldigt plötsligt och helt utan förvarning vilket försatte hela vår familj i chock och sorg som är väldigt svår att hantera. Jag har fortsatt att kämpa på så gått det går. Jag har svackor som kommer och går i bland mer och i bland mindre.
  Men jag kämpar fortfarande på. För jag har trots allt detta fortfarande livskraft kvar. Jag tänker inte ge upp!
  Jag försöker hålla en trivsam och positiv ton i livet trots att det är svårt.
  Men jag har mina guldkorn i min familj, mina hundar och mina intressen m.m.
  Bloggen handlar ju främst om mig och vad som händer i mitt liv, både positivt och negativt. Jag är alltid öppen och ärlig i bloggen.
  Jag skulle aldrig medvetet skriva någonting för att skada någon!
  Jag tjänar inte heller pengar på min blogg så allt ni läser är mina personliga åsikter.
  I min blogg skriver jag också mycket om attityder gentemot psykisk ohälsa och jag bloggar om psykiska olikheter för att minska tabun och sprida vetskapen om hur det är att leva med psykisk ohälsa.
  Jag vill att skammen som ligger i att vara psykiskt sjuk ska försvinna och det samma gäller alla fördomar som finns kring psykiska olikheter.
  För kontakt: mia2@home.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, denna mia är en person som du ska akta dig noga för! Hon trakasserar folk via internet, stjäl blogginlägg och publicerar dom som sina egna.Hon har fått tiotals bloggar nedlagda på grund av henns stölder. Hon har varit med i detta avsnitt av tv-serien "Stalkers" : http://www.tv3play.se/program/stalkers/319837?autostart=true Hon har erkänt och fällts vif domstol för ofredande. Hon låtsas vara psykiskt sjuk för att få uppmärksamhet!

   Radera