ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

fredag 24 april 2015

Artist och äventyrare.

Igår...då gjorde jag värsta bästa grejen. Jo, för jag åkte till ett bibliotek och gjorde succé. Som en författare eller så.

Matten och jag hade komponerat en komihåglista.

Sen hade matten gjort en lista på vad hon skulle prata med publiken om, om hon skulle få hjärnsläpp eller så.

Innan vi for till bibblan mediterade jag en stund. Samlade mig och så.

Nu är det så sorgligt så det finns inte ett endaste litet fjuttfoto från vårt föredrag...

...så kan det bli. Men jag står inte handfallen för det, jag visar väl andra bilder i stället.

Jo, först skulle jag pinka av mig i Skogsängen. Det var spännande värre. Det luktade stadshundar på varje fläck. Matten blev alldeles matt.

Sen klättrade vi uppför en trappa, och huxflux var vi på bibblan. Vi hade hundra kilo bagage, så hussen var med och bar det. Sen gick vi ut på en terrass med bänkar. Där satt publiken. Då hälsade jag på alla.

Jag hade serverats en skål stadsvatten när jag dök upp, och när jag hälsar på folk gör jag det i grenen på dom. Så då såg det ut som om publiken hade pinkat på sig när jag hälsat klart. Hehehehehe......hundhumor....

Sen pratade matten i en hel timme och jag visade allt hon ville. Allt hon skrivit frågetecken efter på listan...det fixade jag. För det var så ini baljan kul att vara artist. Vi gick rallyskyltar, visade klicker (mums), visade fjärren, spårpinnar  (klöven var hemma), specialsök med nergrävd telukt (då  käkade jag lite kattbajs i farten), pipsignal för närsök med nergrävd minidummy. Så visade jag hur jag leker med snörbollen. Och sist dansade vi vår freestyle med trumman två gånger. Då fick vi applåder och en bukett rosor och matten fick fika.

Sen hämtade hussen oss, och hemma sov jag hela eftermiddan. Man blir trött av att showa i en timme. Men matten säger att jag var som värsta proffset, hon är stolt som en tupp över mig, så det är ju bra.

Dom här bilderna ni ser , dom är från idag, när vi lekte äventyrare och gick på nya stigar i outforskade skogar. Sen kom vi fram här. Jordens finaste kohage utan kor. Där finns en kobro.

När jag gick över kobron tänkte jag på vilket plask det skulle bli om en ko snubblade på juvret och  druttade i.

Hagen är stor som en hel värld.

Marken är strösslad med yttepytte gullvivor. Fast det syns inte här.


Efter det gick vi genom en kohage till och rakt in i skogen igen och så vidare där rakt fram, och lite i kringelikrokar så kom vi hem nöjda med vår upptäcktsfärd.

Nu blir det filmtajm.


Här testar jag hur man gör lydnadsettans apportering. Det var plättlätt. Man ska inte ens kuta iväg.

Så skulle jag se om jag kunde Konen. Det måste man kunna nu i mästarklassen i rally. Så då kunde jag det ganska bra.

Det viktigaste man lär sig är att följa matten tätt bredvid. Det tycker jag är trist. Men så skärpte jag mig lite och då gick det bra.
Nästa gång råkade mattens fot fastna i tomteluvan...då blev det tivoli och skrattfest i stället.

5 kommentarer:

 1. hahahaha! Bra inledning att få till det så att det såg ut som publiken kissat på sig! :D

  SvaraRadera
 2. Hihi! Ser också en hel publik där alla har kissat på sig. Hihi!! Som sagt: Hundhumor. :)

  SvaraRadera
 3. Samma som ovan sagda, hehehe! Så klart att det blev succé där på bibblan - du är ju ett fullblodsproffs! Klart att matten ska va stolt över dig OCH sig själv med, för den delen ;)

  BELLA med matte

  SvaraRadera
 4. Du er dyktig altså! Jeg er så imponert!

  SvaraRadera
 5. Klart du gjorde succé - du får höja ditt gage lite. Men inte för mycket, för man ska ju inte vara girig. Säger snusförnuftiga matten.
  Min matte är imponerad av era kom-ihåg-listor.
  Och jag är smått avundsjuk på er äventyrarupptäcktsfärd - vi har till exempel inga hagar här med gullvivor. Bara skog. Och gamla vanliga sjöarna.
  Kasper

  SvaraRadera