ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

onsdag 25 mars 2015

Prisbelönt uppdrag idag.

Inte vet jag hur det gick till...men idag blev jag champinjon. Så här var det.
I arla (!) morgonstund puttrade matten inte alls till jobbet utan fraktade mig till en främmande skog. Där fanns en spännande gubbe och han sa att han hade låssassktjutit ett rådjur...och så pekade han ungefär där det hade låssashänt.

Då selade jag på mig och knatade dit för att kolla vartåt låssasrådjuret styrt kosan nu när det var låssassårat. Det hade släpat sig genom alla buskar som fanns och över stora vildsvinsbök och plaskat i bäckar och genom kärr och under granar och uppför bergsknallar...värsta roligaste deckarjobbet.

Låssasdjuret hade gått framotillbaks och hitodit, men det var plättlätt att följa för en kille som jag. Sen tog gubben fram en kanonstor bössa och jag skulle ligga platt bredvid honom när han sköt så det ekade över hela Sörmland. Så då sköt han låssasdjuret en gång till. Medan jag låg plattskalle och väntade på signal att få fortsätta jobba. Ganska snart hittade jag låssasdjurets fot som var fastbunden i en trädstam. Så då fick jag förstapris och blev champinjon.

Efter vi fått papper på det bilade vi hem och var glada och alla sa grattis till värsta bästa spårgrabben, men matten skulle jobba så vi hann inte fira. Fast när hon kom hem fick jag önska vad jag ville. Såklart önskade jag en buskväll med Loke. Så då fick jag det.
Sen gick vi hem genom mörker och kyla och tvättade fötterna och festade på en fästingtablett.

Och sist på dan har vi mumsat champinjontårta.

8 kommentarer:

 1. Heja, Champis-Arlo!! Du är ju faktiskt bara bäst. :)
  Och tänk, att du kan ligga stilla fast dom skjuter, det är det som imponerar allra mest på mig.
  Jag gillar att ha champinjonbloggvänner!
  Kasper

  SvaraRadera
 2. Grattis till den finaste champinjonen vi känner. Du är bäst!

  SvaraRadera
 3. Buskväll och tårta - vad kan man mer begära? Grattis förresten!

  SvaraRadera
 4. Åh! Jag vill utbringa ett fyrfaldigt VOFF för den allra bästaste champinjonen som nånsin spårat upp ett låssasrådjur! Hoppas matten också fick en stor bit champinjontårta... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Grattis Arlo, klart du blev champinjon

  SvaraRadera
 6. Grattis till champinjonen! Men att festa på en fästingtablett är väl så lagom roligt, tycker jag. Bättre då med Loke och champinjon-tårta!

  Imponerade hälsningar från
  BELLA

  SvaraRadera