ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 1 mars 2015

Norberg.

Nu är er Arlo trött. Varfördådå, undrar ni förstås nyfiket. Jo, för vet ni hur långt det är till Norberg? Ungefär som till månen och tillbaka. Det vet jag för i morse susade vi dit, matten och jag. Mer än två timmar tog det för vi stannade och pinkade en gång.

När vi parkerat i Norberg gick vi in i värsta kallaste, mörkaste lokalen med stampat jordgolv. För där skulle vi tävla rally hela dan. Det var så kallt och smutsigt så jag fick ha kavaj på, fast jag aldrig brukar ha det.

I Norberg är det vinter med massa snö och svallis. Matten hade lågskor för i Julita är det ingen snö nästan. Så det blev svårgått för henne. Och då kunde jag ju inte heller dra iväg så långt. 

Efter hundra år skulle jag tävla. Jag var så ini baljan sprallig, så jag var som en guttaperkaboll hela tiden innan och inte blev jag coolare när vi började tävla. Så då skojade jag vid nästan alla skyltar och hittade på egna grejer att göra och så. Publiken trodde att jag var någon slags pausunderhållande clown, hehe.Mitt i kastade jag ett öga mot  honnören och där satt ju Cille och såg uttråkad ut. Så då rusade jag till henne, två gånger, det var inte så poppis, och dessutom var det bara Cilles look-alike, så då blev jag diskad. Snopet. Fast hur galet roligt som helst hade jag.

Sen tog det hundra år igen till nästa tävling. Då tycket matten att jag skulle skärpa mig. Så då gjorde jag det. Lite. Ibland. Vet ni vad matten gjorde då? Jo, hon klampade iväg ett steg när hon skulle stå still, då fick vi tio minus. Och jag trixade till mig 12 minus, så då fick vi 78 poäng och det blev ju hur bra som helst.

Så här blev det andra tävlingen. Och vet ni...att i honnören skulle man sitta mitt framför matten och stirra på hennes lortiga knän i enoenhalv minut....så då gjorde jag det. Boooring.

Så här skrev dom när jag gjorde min clown-runda. Kontakter hit och kontakter dit...jag går på batteri. Behöver inga kontakter, tacksåmycke. 

Det här är banan där jag skötte mig och matten klantade sig. Den andra banan kanske ligger i bilen, eller i Norberg, eller på parkeringen. Inte vet vi.
Det snöade som bara den i Norberg och en hel timme på hemvägen, så då körde matten sakta som en traktor. Sen gasade hon mer sista timmen så vi kom hem nån gång.

7 kommentarer:

 1. Händelserik dag ni haft matten och du! Helt rätt att underhålla publiken tycker jag, ska man vänta hundra år på att det ska hända något blir ju publiken uttråkad!

  SvaraRadera
 2. Det är väl inget fel att vara klassens clown? De flesta som varit det har gått hur långt som helst... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Håller med! Kontakt hit, kontakt dit. När man har massor med andra viktigheter! Med vänlig hälsning/Herr Pudel

  SvaraRadera
 4. Men vad är det där för en tävling? Sätta dit en söt och uttråkad Cille-lookalike i hönnören? Fuskigt, säger vi att luras så!!! Du ville ju bara liva upp henne lite, ju. Eller hur? Och så håller vi med om kontakten; går man på batteri modell duracell så behöver man vare sig kontakter eller sladdar. Så det så!!

  Grattis till er båda till 78-poängaren!! :)

  SvaraRadera
 5. Ha! Du och matten har ju värsta bästa kontakten som finns, så där bet minsann domaren sig i tummen!!
  En sån massa snö, så kallt, jordgolv och en Cille lookalike som behövde muntras upp - du gjorde minsann en heroisk insats som muntrade upp allihop!!!
  Kasper

  SvaraRadera
 6. Norberg är värsta köldhålan i Västmanland. Jag vet för jag är barnfödd i landskapet. Men fin trakt, Norberg.

  SvaraRadera
 7. Diskad eller inte spelar väl ingen roll. Huvudsaken är att du hade kul!

  SvaraRadera