ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

onsdag 17 december 2014

Snart en riktig karl.

Idag får ni hurra för mig på min artonmånadersdag. Hurra, hurra, hurra! Tack. Så cool han har blivit på gamla dar, vår spelevink Arlo konstaterar ni nu förvånade.

Cool var inte matten när hon låg och svettades och kollade på dansmässan i sängen hela helgen. Ögonen gick i kors och hon tuppade av titt som tätt...

...på tal om att tuppa av.  Kolla vad dom gjorde med mig igår. Stoppade snoken i en strut och stack mig i rumpan. Sen vet jag inget mer.

Inget mer alls än att så här låg jag hela resten av dan och kvällen. Jag var lika sprallig som matten var under helgen ju.
Huxflux stod det så här om mig på datorn i morse. Dom hade fotat mitt skelett när jag sov och så skrev dom att det var jordens finaste höfter och armbågar. Så det var ju bra. 
Dom som drogade mig sa att jag har snygga muskler också. Om jag inte sovit hade jag kunnat berätta att man blir sån om man går där det är buckligt och inte där det är platt. 
Så idag drog jag ut matten på hennes dallriga ben så hon fick stärka dom...

...ett tu tre blir hon kanske lika spänstig som jag, grabben med A-ben.

11 kommentarer:

 1. Varför har snällArlo munkorg på sig?? Vilken konstig klinik eller ska man säga personal! Ytterst märkligt! Jag har aldrig haft munkorg på någon av mina hundar hos veterinären. De är både snälla och väluppfostrade. Det är ju Arlo också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Munkorg har alla mina hundar haft efter de sövts oavsett vilken klinik jag varit på. Det är standardprocedur, eftersom de inte är sig själva när de är sederade har jag får höra. Att det finns en liten risk att till och med världens goaste hund kan hugga i halvdvala. Helt ok tycker jag. Hunden märker ju inget av det. När själva sprutan las, drog jag på munkorgen snabbt, så tänkte han på den i stället för sprutan. Funkade perfekt! Nej, så klart har inte Arlo munkorg när han är vaken hos veterinär eller någon annanstans! // BMW

   Radera
 2. OK! Men förstår fortfarande inte? Jag har aldrig någonsin satt en munkorg på någon av mina hundar. Har aldrig förut hört att man måste göra så. Har aldrig haft en hund som blir aggressiv av ett lugnande medel. För man söver ingen hund när man röntgar den, de får en lätt lugnande spruta. Jag har ej heller munkorg på mina hundar när de får en vaccination, ögonspeglas, kollar annat hos veterinären. Men å andra sidan har jag bara ägt sisådär 50 hundar upp till minst ett år, så jag lär mig nog snart hur det ska gå till :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arlo älskar veterinärer, precis som alla andra människor. Gårdagens hela personalstyrka fick gratis örontvätt av honom :-) Han är bara glad hos doktorn. Men faktum kvarstår att han sederats tre gånger hittills på tre olika kliniker, en Evidensia och två helt privata och på samtliga ställen sätts munkorg på när sederingen tagit och tas av när uppvakningssprutan ges. Naturligtvis aldrig vid andra behandlingar eller undersökningar. Han är ju nyfiken och vill ha nosen mitt i det som görs :-) Min förra ESS sövdes på Strömsholm och en privatklinik förutom höftledsröntgen och alltid med munkorg. Konstigt att det kan vara geografisk skillnad på rutinerna. Sak samma, hunden lider ju inte av det, och personalen blir nöjd! // BNW

   Radera
  2. Intressant om munkorgsrutinerna. Har själv aldrig varit med om det de (ganska få) gånger mina jyckar har sederats, men jag förstår tanken varför rutinen finns. Och det är tydligen inte heller nåt nytt påfund eftersom det hänt tidigare, så det (som sagt) kanske är en geografisk fråga?

   Radera
 3. Fint med justa spiror när man rejsar runt som en tok för det mesta! Bra att matten får stärka sina också och inte behöver ligga sjuk och bli tyckt synd om. Grattis på artonmånadersdagen också! Kramis från gubben Ludde!

  SvaraRadera
 4. Du är väl ändå för söt med din snutte!! Grattis till fina A-ben - både fram och bak.

  SvaraRadera
 5. Grattis Arlo på "vuxendagen", för du är väl riktigt vuxen nu? Hoppas dock det finns mycket bus kvar i dig. Du skriver så roligt på din blogg så jag sitter och småfnissar hela tiden ... bucklig mark, jo jag tackar. Fast det var tråkigt att Matten var sängliggande i helgen. Hoppas hon känner sig bättre nu. Vi har fått ett tunt lager av vit snö uppe i Stockholmstrakten också ... får se hur länge det ligger kvar. Kramis från ESS Famous och hans matte Kristina Herrmann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för grattis och snälla ord! Matten stack till jobbet idag på dallriga spaghettiben, vi får väl se hur det går.....

   Radera
 6. Gratulerer med flotte resultater fra veterinæren!

  SvaraRadera
 7. Så väldans bra att du är så stark och frisk, fast nosen i strut fattar inte jag heller. Å andra sidan märkte du det väl knappt alls.
  Tur i alla fall att du och matten kunde vara opigga ihop - hoppas ni nu är pigga tillsammans i stället! Tuff matte du har! Fast att rusa runt och träna muskler - där tror jag faktiskt att du är ännu tuffare. :D
  Kasper

  SvaraRadera