ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

onsdag 9 juli 2014

Extra, extra! Read all about it!!

Kolla, kolla värsta spionkartan! Det var så här Cille- och Grace-matten strosade runt och skvätte blod och släpade älgfot igår kväll. Så då tog jag med matten dit 14 timmar senare för att jobba. Ni ser där den blå masken börjar...mitt på vallen...där fanns en osynlig ruta som var 25x25 m och där nånstans skulle jag hitta spåret. Så då gjorde jag det. Sen var det plättlätt fast stökigt att ta sig fram. 
Tills vi kom till ett ställe där älgfoten släpats sig tillbaka i samma spår och så gått i vinkel också. Då vilsande vi till båda två ett tag. Men så huxflux var jag på rätt spår igen, förstås. Och tuffade på lugnt och sansat tills jag hittade älgfoten som var fastkopplad i en buske bakom en ensilageboll. Då blev det party!


Sen skulle matten samla ihop några vimplar som hängde kvar, då kutade jag och älgen runt på vallen och lekte.
Då insisterade jag på att få bära hem älgen. Så det fick jag förstås. Men när vi tog en paus i skuggan och matten vände ryggen till....

...så passade jag på att gräva ner den på ett bra ställe. Bland det bästa jag vet är att gräva ner onödiga grejer och onödig mat. Kanske att jag gräver upp älgen en annan gång...eller inte.
Så sista biten hem hade jag inget att visa upp fast ingen såg oss, så det gjorde inget. Tur var det för matten såg inte klok ut i alla sina vimplar.
Nu fattas bara att nån ska skjuta runt öronen på mig när jag spårar fötter, men det ska komma sägs det. Tänk att jag fick börja dagen med sånt tivoli! Lyllos mig.

8 kommentarer:

 1. Japp! En lylloshund är verkligen vad du är!
  /ej hundägare

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt!
  farbror Assar

  SvaraRadera
 3. Varför har inte jag också en matte som skvätter blod och släpar älgfötter??? Det verkar ju hur kul som helst!
  Nåja, man får ta det man får - eller fått.
  Himla trevlig dag för dig i alla fall. :D
  Kasper

  SvaraRadera
 4. Kul att du är så duktig på att hitta spåren fast de är så gamla! Jag tror att din matte är ganska stolt över sin parvel... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Tänk nu kanske du snart är så duktig så du kan spåra älgar som gick förbi för flera ååååår sen :-)
  Vi tycker du är så duktig!! Sen var det ju snällt att gräva ner älgbenet så att det slipper värmen iaf :-)

  SvaraRadera
 6. Du är allt en riktig älgspårare du, Arlo. Duktig vovve!

  SvaraRadera
 7. Vi är impade!!! Fortsätt så!

  SvaraRadera
 8. Aha! Är det därför du är o spårar upp älgfötter som skräpar ute i skogen!! Du städar! :D Du är minsann en klurig jycke!! Och duktig!

  SvaraRadera