ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

söndag 25 augusti 2013

Första veckan, 9 veckor.

Trött kille som gnällde ganska rejält under resan från Örsundsbro till Julita för en vecka sedan. Nöjdast var han när vi susade fram på motorväg, jämnt och fint, utan stopp och svängar. Kisspausen halvvägs, Arlo försedd med koppel och halsband för första gången, gick som en dans.
Väl hemkommen, efter mat och en stunds lek och utskällning av 15-årige katten Alf, somnade vår lille hjälte med kamptrasan från gammelmatte som snabel.
Eftersom bilresor hamnade under rubriken "Hemskheter" så tog vi tag i problemet redan första dan. Men en sväng till närmsta affär, en mil bort, gjorde tyvärr inte saken bättre.
Lille charmknutten! Så glad och social från första stund. Aptiten var det inte mycket med första dagarna, men blev bättre när maten serverades torr och knaprig med en skål vatten bredvid.
Våra tofflor och flip-flops befinner sig ständigt på flykt nuförtiden. Det är alltid lika spännande om man ska lyckas para ihop ett matchande par. En kan ligga vid garaget och en under sängen, det är ett utmanande pussel tycker både Arlo och vi.
Redan första dagen visade grabben när han ville ut på toa. Problemet var att vi var dåliga på att tyda hans subtila signaler. Så det blev ett par pölar och en liten hög inne. På nätterna lyfter vi ut sömntutan en eller två gånger, han kissar i sömnen och lyfts in igen. Funkar jättebra!
Apropå sömntutor, jösses så ofta och länge valpar sover! Arlo var tydlig med, redan första dagen, att hårda sovplatser är att föredra framför fluffiga. Man ska dessutom byta plats ofta, sova djupt, snarkandes, hickandes och morrandes. Han är dessutom fena på att sömngå från sovrummet till köket, dricka vatten, och sömngå tillbaka och dunsa tillbaka ner på golvet.
Lillen har fördelen att bo på en jättestor naturtomt, så skiftande miljö finns utanför dörren. Han är en hejare på att ta sig fram i obanad terräng!
Inga underliga underlag har förvånat den här kavate grabben! Men går man på grus måste man ha en sug-sten i munnen, enligt Arlo. Där går våra åsikter isär!
Leksakerna är många och populära! De flesta är ärvda och luktar extra gott, men flera nyförvärv finns också i leksakslådan. Det ska gärna pipa om grejerna.
Nyfikenheten och företagsamheten är det inget fel på.
En skål ljummen fil är poppis varma eftermiddagar när livet går på högvarv.

Att ha en nioveckors kompis runt fötterna kräver sin egen gångstil. Oftast inte så graciös.
Grävtekniken är förfinad och de nyplanterade krokuslökarna är nu noggrant uppkrafsade.

Första hundkompisen på besök. Loke, som plötsligt ser gigantisk ut trots att han bara är sex månader, undersöktes noga både här och där. En kort koppelpromenad tillsammans var hur kul som helst, tyckte båda ungherrarna.
Varje dag tar vi bilen någonstans, för att träna bort gnällandet. Andra dagen blev det en tur till stan och besök på uteservering. Arlo käkade torkad lunga och var helt oberörd av folk och trafik runt oss.
Jag klippte av släpet på agilitytunneln för att skapa en kul upplevelsepryl. Den uppskattades av både hussen och hunden som trängdes i ingången!
Första dagarna skulle maten inte bara serveras torr, den skulle ligga på bricka och ätas liggande. Men nu funkar skålar och stående bord igen.
 Märgben, utan märg, stod på menyn en dag. Snacka om lycklig valp!!
 Benet attackerades med högljudda morrningar, stönanden och pipanden!
Lillkillen njöööööt av att leka rovdjur och samtidigt slaska i sig gottis! Benet är nästan lika kul ren-gnagt några dagar senare. En riktig skatt att gömma och hitta i trädgården!
Här syns ett försök att klicka in matten.
Till Arlos stora lycka fick han gräva om terrassen med husse. Mer sån´t jobb, tycktes han utropa!
Han är söt som socker, den lille!
Och full-i-sjutton!
Och alldeles....alldeles underbar!
Vi har oförtrutet fortsatt att åka till stan varje dan den här veckan, och simsalabim förvandlades bilåkning till något rofyllt och njutbart!
I Katrineholm satt vi länge och spanade på en bänk vid torget. Där fick Arlo se alla möjliga sorts människor och rullatorer och rullstolar och ett skateboard och några stojiga barn. Koppel och halsband verkar han vara född med, den här grabben. Det går galant!
Det var svårt att få gå oantastad med en sån här guldklimp i snöret :-)
Vatten sprutade ur marken i stan.
Vi tog igen oss en stund i järnvägsstationens vänthall. Bland stress och stök och högtalarljud låg Arlo lugnt och vilade .
Vila kan man även göra framför datorn.
Bollar är så-där-kul än så länge. Men bra att ha när man vill bära omkring på något.
Arlo gick sitt första lilla godis-spår häromdagen. Nu har han åtminstone fått prova på. Någon spårstjärna är han inte än. Men det ska vi snart ändra på!
Smyga som Alf kan han.
Apropå Alf. Det tog ett par dagars gruffande från Arlos sida innan det blev så här harmoniskt i TV-soffan. Alf är oerhört tålmodig, men ibland får han nog och säger ifrån. Avsnäsningar har ingen varaktig effekt på valpen tyvärr.

20 kommentarer:

  1. Det var då på tiden att Arlo får en alldeles egen plats på nätet! Tur att hussen får lite grävhjälp, annars skulle han väl aldrig bli färdig... Bilturerna verkar ju börja funka bra nu, han kanske blir som Higgins som gärna skulle åka bil hela tiden.

    SvaraRadera
  2. Tack för roliga bilder. Full fart att vara småvalpsmatte igen, anar jag.

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar tid ni har!
    Funderat på att hyra ut honom till närmaste trädgårsanläggare?
    Jag sitter själv här och funderar över Lokes tankar, om han blev förvånad att kompisen krympt:)
    Alf har all sympati från siam-teamet! Få valpar att lyssna är HOPPLÖST!!! Ack vilket bekymmer de hade med Assar (då 7 mån).
    Kul att se dig här lillgubben! Du åker i listan under kvällen.

    SvaraRadera
  4. Välkommen till bloggvärlden Arlo.
    Ska bli spännande att följa dej och snart r du säkert tillräckligt gammal för att blogga på egen tass.
    Länkar till dej också

    SvaraRadera
  5. Härligt att du kom igång här Arlo, längtar tills vi får träffa Dig IRL. Hope to see you soon ♡

    SvaraRadera
  6. Vilken cool sötklimp ni har fått tag i!! Han kommer att få det väldans bra hos dig, hussen och Alf.

    SvaraRadera
  7. härliga tider nu, men vänta tills det blir vinter Arlo, det är inte kul, men jag har snackat med matte, du får gärna komma och bo hos oss tills dt blir sommar igen.........blötpussar

    SvaraRadera
  8. Hänger på din blogg. Är vän med Åsa N och Maud T-S, tillika nästan din namne, BMW. Blev så ledsen när jag förstod att ni förlorat Rudi och önskar lycka till med lille Arlo.

    SvaraRadera
  9. Otroligt vad fort det går för en valp att finna sig till rätta. Njut! /Yvonne B

    SvaraRadera
  10. Ojojoj va ni hunnit med på en vecka! Så härligt att ha en riktigt händelserik blogg att läsa igen! För att inte tala om alla fina bilder! Jag anar att kameran nästan går varm till skillnad mot min husses! Han håller mest på att snickra här hemma och inte vet jag om han nånsin blir klar... Kramis!

    SvaraRadera
  11. Ludde tipsade mig tidigare om att Arlo finns, och nu också VAR. :) (Varken jag eller matte finns ju på facebook...)
    Tror att jag aldrig i hela mitt liv har hört talas om en duktigare valping!
    Ska bli jätteroligt att följa dig här på bloggen.

    SvaraRadera
  12. OJ, oj, vad mycket ni hunnit med. Arlo verkar vara en cool kille, vi ser med spänning fram mot att få följa hans väg mot stjärnorna.

    SvaraRadera
  13. Men jösses vilket charmtroll! Gratulerar till nytillskottet i familjen! Jag förstår att saknaden efter Rudi måste vara fortsatt stor, men jag kan tänka mig att lille Arlo skänker mycket kärlek och tröst. :)
    Det där med sugsten känner jag igen. Daisy var mästare på att smuggla in en sten i käften vid minsta chans. Husse och jag var inte heller helt överens med henne beträffande lämpligheten. Hon lärde sig 'Loss!' väldigt snabbt i alla fall. ;)
    Ser fram emot att få följa lillkillens resa via bloggen! :)

    SvaraRadera
  14. Så kul att ni fått en liten valpis i huset :-). Kan tänka mig att ni har att göra nu med lilla sötnosen ♥.
    Jätte kul att få följa er här på era upptåg.

    Önskar stort lycka till med eran fina lille gosse ♥

    Kram

    SvaraRadera
  15. Han är så underbart söt..man blir alldeles sjuk av valpsuget ;)
    Lycka till med denna lilla stjärna <3
    Ewa Aniansson

    SvaraRadera
  16. Åh herregud han är ju olagligt söt :) vad roligt att han skaffat blogg så vi får följa era upptåg!
    Lycka till med sötaste Arlo önskar vi:)

    SvaraRadera
  17. Wow! Vilken underbar kille!

    ej hundägare

    SvaraRadera