ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

måndag 26 oktober 2015

Fula foton från fräsig fotvandring.

Vi har jordens bästa höst i Julita. Det är vackert väder och lagom varmt vareviga dag. Som gjort för mil efter mil av upptäcktsfärder för oss som inte behöver jobba nånsin.

Till exempel idag så knatade vi några timmar här. Ini norden suddiga bilder blev det.

Men dom duger åt er som kanske inte varit i nån skog alls idag.

Enda vilddjuret vi såg var en katt. Skogskatt.

Men...etttutre...bakom nästa kurva...

...bor Wilma.

Längesen vi sågs. En av oss har vuxit och en av oss har krympt tror jag.

Kom och kolla på mina fjäderfän, uppmanade Wilma med skarp röst. Så då gjorde jag det. Dom var supermånga i olika färger och typer. Tuppen var bautastor och hette  Maroon.

Alla andra gånger jag har träffat Wilma så har hon varit superskraj för mig.

Det har gått över.

Vi busade faktiskt rejält en stund. Taxjakt.


Och när hon kom upp sig lite i världen...

...så hade vi en mysstund i höstsolens glans.

Jag gillar såna där små wilmor, dom är behändiga, som man säger i Julita.

Fast hon snackar en hel del, så man nästan blir döv ibland. Hon berättade att i morrn ska hon till frissan för att bli av med skepparkransen. Och klippa naglarna. Tjejsnack....
Så då sa jag lycka till och drog vidare på min färd.

I en krök dök Julitas största tjej, Lessie, upp. Hon var ute och motionerade sin matte och sin häst, som är som en hund. Då morsade vi och så.
Sen gick vi hem.

6 kommentarer:

 1. Så heldig du var som fikk besøke Wilma. Det er sikkert kos å trimme tuppene der også. Kanskje dere burde få dere en sånn liten hest å gå tur med i skogen...?

  SvaraRadera
 2. Kul med alla Julitadjur! Skönt att Wilma kommit upp sig lite och inte är skraj för dig längre. Hon såg som sagt var riktigt behändig ut fast jag har hört att taxar kan vara väldigt envisa när dom vill nåt... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Vaddå fula foton, några var ju till och med extra fina, med solsken och allt!! Och gos med Wilma, verkar ju inte heller så dumt! :)
  Kasper

  SvaraRadera
 4. Vi som fortfarande jobbar om dagarna missade faktiskt skogen igår. Nån hade ju plötsligt släckt ljuset en timme tidigare än förra veckan!! Skandal! Så tack för skogspromenadtitten! Nu känns det bättre. Kul häst som är som en hund. :)

  SvaraRadera
 5. Verkade vara en riktigt härlig höstpromenad. Och den där Wilma är en riktig sötis.

  SvaraRadera
 6. Tycker det var fina bilder jag. Taxar är nog rätt behändiga, bara att lyfta upp om det skulle behövas. Synd att det inte finns handtag på ryggen bara.

  SvaraRadera