ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

torsdag 28 maj 2015

Om ni undrar hur jag har det....

Tralalalala....pip i elefanten....trallllallllaaaaaa....piiiiip..........

.....va?......tjaba......tittar ni in?.....kul....

...då ska jag passa på att berätta för er vad jag pysslat med på sista tiden.

För tjofaderittan, det har varit fullt upp.


Äntligen fick jag danstävla. Då gjorde matten en miss och jag två, men det gjorde alls ingenting...
...för båda domarna gillade oss och vår svängom, så då fick vi poäng för att flytta upp till klass två. Gissa om vi blev glada då. Fast vi ska inte flytta upp. Men vi får om vi vill. Så det är ju bra.
Men har Arlo öppnat handelsträdgård, utropar ni nu imponerande. Närå, lugnar jag er, men vi åkte till Loke och hämtade hundrasjutti blomster som var över. Det var för flera dar sen och nu är det bara femti kvar och alla krukor är slut. Så det blir ju en utmaning för matten att lösa.
När man har så ini baljan mycket kul för sig som jag har, är det knepigt att välja vad som är roligast.
Fast förstapriset går nog till att spåra klöv.

Eller....allra bäst är när jag själv får välja om och var och hur klöven ska grävas ner efteråt.
Så här spårade jag i tisdags. Nästan åttahundra meter. Nu blir spåren lite knepigare hela tiden, som att gå över vägar, hitta ställen där låssasdjuret legat och blött och vilat sig, följa med när det har irrat i liksom fingrar fram och tillbaka och sånt spännande. Hehehe...älskar´t!
Tältsäsongen har börjat. Så då slog jag upp det och provsov där. Det gick bra.
Fast igår, efter jag varit en sväng till stan, låg jag och snarkade lite i det fria. Då petade matten på mig och frågade om jag ville hänga med på skuttexamen.
Så klart, ropade jag och satte mig redo vid dörren på två röda sekunder.

När vi kom fram hade fröknarna byggt en avslutningsbana. Då sprang jag den sakta med noggrant. Sen ville tanterna inte säga tack och farväl och kramas och så, utan bestämde att vi börjar en splitterny tantagilitykurs nästa vecka så ses vi då igen. Smarta tanter det där.
Vad ska jag mer förtälja? Jo, hussen målar huset dagar i ända. Då sa jag att mitt hus ser nött ut, så då målade han det också. Fast det var efter det här fotot, så det syns inte här.
Om ni tror att jag skuttar och spårar och dansar och kör rally dygnet runt så tror ni fel. För superofta dåsar jag i gräset...
...och snuttar mig till sömns till fågelsång och ljumma försommarvindar. För livet ska vara underbart och omväxlande tycker jag.

7 kommentarer:

 1. Tack för en ny inspirerande berättelse 😇

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du läste och lämnade en kommentar!

   Radera
 2. Hjo-Hjo hälsar att han vill börja ny kurs med klöv.

  SvaraRadera
 3. När du och matten dansar, det är som man säger i Frankrike 'génial'.

  SvaraRadera
 4. Härligt Arlo, att få ta del av dina äventyr - det där med klöven verkar särskilt intressant. Och så beundrar jag dig för att du rusar genom tunnlarna - jag skulle ALDRIG ge mig in i en sån!!
  Kasper

  SvaraRadera
 5. Vi är stumma av beundran över din mångsidighet. Spåra klövar, dansa och springa hinderbana. Och så är du en hejare på att berätta också. Grattis till uppflyttningen i dansen!

  SvaraRadera
 6. Den där klövspårningen ser mycket skojigare ut än tantskutten. Så bra att du tar det lite lugnt i banan så matten kommer med också. Om hon inte fått tag i några krukor kan hon säkert rulla ihop några av tidningspapper och ställa i plastpåsar. Är man panscho så är man... Kramis!

  SvaraRadera