ARLOS BLOGG

ARLOS BLOGG

lördag 1 november 2014

Två nya utmaningar.

Man ska inte stagnera. Man ska utvecklas hela tiden. Så då gör jag det.

Häromkvällen till exempel, då ville jag bli modern och smidig. Så då skulle matten lära mig yoga. Hon la sig och sprattlade på en gummimatta. Då passade jag på att slicka rent hennes öron. Sen drog jag henne i håret, tills tänderna fastnade.

Sen klev jag på hennes mage och drog i raggsockorna. Och några andra yogagrejer.

Då satte hon sig i soffan och jag fick djupandas på mattan. Så yoga var ju lätt.

Idag var jag på kyrkogården. Där får man aldrig i livet pinka. Det är utvecklande att veta sånt. Och senare idag, när regnet strilade ner skulle jag lära mig en ny sport.

Matten hittade anteckningarna från kursen hon och änglabrorsan gick. Sen läste hon lite i kursboken, plockade fram en dammig dummy, visselpipa nr 210 åenhalv, godis och godisskål...

...sen drog vi till skogs. 

Gissa om det var skoj att lära sig nåt sprillans nytt. Vi skrattade hela tiden som vi utvecklades.

Efter mer än en timme gick vi inomhus och hängde allt på tork. För man blir ini baljan blöt när man ska lära nytt i höstregnet. Nu ska ni får se vad jag lärde mig idag.


 Jo, det första var att lära mig att sitta lugnt och sen springa det snabbaste man kan till en godisskål som står långt bort, käka godiset och sprinta tillbaka till matten. Det var überkul.

Då gjorde vi den övningen på många ställen. Första gången tog jag med godisskålen tillbaka till matten. Men då sa hon att det var fel. Så då gjorde jag inte så fler gånger.

Allra roligast var när jag skulle sitta kvar och matten gick långt bort och huxflux kastade dummyn superhögt så den landade nånannanstans. Då skulle jag hålla koll på var den kraschade och när matten kom tillbaka och hon sa till så kutade jag iväg och hämtade den. Första kastet fattade jag ingenting. Men sen blev jag proffs på det.

En annan sak som man måste kunna om man ska bli värsta bästa apportören är att tyda olika visselpip. Än så länge pluggar vi bara pip-pip-pip-pip-pip som betyder: kom hit omedelbums! Som ni ser.
Efter allt plugg blev det fritid. Då hittade jag en bånglig pinne att brottas med.

7 kommentarer:

 1. Hihi, man tackar! Jag satt här med min matte och lyssnade på allt beröm du fick, stirrade uppfordrande på henne så till slut fick jag också beröm bara sådär, och ett par av mina specialgodisbitar...
  Tror jag ska lyssna på dom där filmerna fler gånger...
  Kasper

  SvaraRadera
 2. Inte undra på att du nästan fick hängas upp på tork! Kan inte matten träna sånt där när det är fint väder? Sen är det nog bäst att du håller väldig koll på vart den där dummisen tar vägen för jag har för mig att din matte brukar slänga upp ett och annat högt upp i träden. Då är det inte så lätt att hämta den... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Å min matte och jag skrattar när vi läser om er utveckling :))

  Glada hälsningar
  BELLA

  SvaraRadera
 4. Arlo. Tycker du är fantastisk söt på första bilden. Söka upp godis går ganska bra för Hjo-Hjo också, fast inte behöver han söka inom så stort område. Då får han allt träna mer.
  Trevlig söndag kväll!

  SvaraRadera
 5. Wow sånn yoga greier vil jeg lære meg også, det så skikkelig slitsomt ut!

  SvaraRadera
 6. Det finns väl ingenting som du inte kan bli världsmästare på, Arlo! Vi diggar ju dig som bara den ska du veta!

  SvaraRadera
 7. Läraktig det är var du är! Och din matte har en otrolig energi. Så är det bara.

  SvaraRadera